04/04/2016: The Diamond Exchange in De Perifeer

March 28, 2016    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-19

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Frans de Waard en Sietse van Erve elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Sietse van Erve treedt op als Orphax en runt zijn eigen label Moving Furniture Records. Daarnaast programmeert hij o.a. concerten bij instituut STEIM, podium OCCII en festival SOTU. Frans de Waard is labelbaas van Korm Plastics en Moll en werkte ook geruime tijd bij Staalplaat. Hij is tevens verantwoordelijk voor Vital Weekly, een e-mail magazine wat al zo oud is als het internet en zelfs nog iets ouder. Als artiest kennen we Frans de Waard o.a. als Freiband of als lid van o.a. Goem, Kapotte Muziek, Wieman, Beequeen en THU20. Beide heren hebben een indrukwekkende muziekcollectie en zullen daar met liefde diep in duiken en er ook over vertellen.

Deze editie van The Diamond Exchange wordt live gestreamd door KoekFM via koekfm.nl/live.

Datum: Maandag 4 april 2016
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

09/05/2015: The Diamond Exchange in ‘t Ukien

April 22, 2015    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Bas Nijhof en Geert Bloupot elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Bas Nijhof is onder andere bekend als stadsdichter van Kampen en van de band Nou En. Geert Bloupot kennen de meeste bezoekers van ‘t Ukien via zijn muziekspeciaalzaak Blue Music.

De bezoekers worden deze avond van eten voorzien tijdens een eetcafé. Het is daarom alleen mogelijk om vooraf een kaartje te kopen. Dit kan uiterlijk t/m 7 mei via ‘t Ukien. Entree voor de avond is € 12,50 (inclusief eten). Als bezoeker van The Diamond Exchange krijg je gratis toegang tot de GROOVE, die aansluitend plaatsvindt in de grote zaal.

Datum: Zaterdag 9 mei 2015
Locatie: ‘t Ukien, Kampen
Aanvang: 19:00 uur
Entree: 12,50 (inclusief eten)

31 jan 2015: The Diamond Exchange @ MAD Fest

January 13, 2015    The Diamond Exchange

diamond-exchange-madfest

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange tijdens MAD Fest in Het Burgerweeshuis. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish, John Dear Mowing Club) elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Beide heren hebben hun sporen in de muziek ruim verdiend en hebben zelfs al eens samen een plaat gemaakt. We zijn dan ook zeer benieuwd naar wat ze elkaar willen laten horen!

In The Diamond Exchange krijg je een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdek je tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

MAD Fest is een evenement voor iedereen met een interesse in muziek, kunst en design. Bij dit evenement draait alles om de viering van creativiteit op het gebied van Music, Art en Design. In veel gevallen zullen deze drie elementen elkaar overlappen. Op het programma staan naast activiteiten, (inter)nationale en lokale sprekers, ontwerpers, kunstenaars en bands, waaronder: Ben Newman, Flip Scipio, Jeroen Diepenmaat, De Shuffle, Paulusma, Max Kisman, David Carson, High on Type, Paceshifters, NNENN, Deltabeats, Bart Folmer, Peter-Frans de Graaf, etc.

Datum: 31 januari 2015
Aanvang MAD Fest: 14:00 uur
Aanvang The Diamond Exchange: 15:30 uur
Tickets: 15 euro (vvk via Het Burgerweeshuis)
Locatie: Het Burgerweeshuis, Deventer

UPDATE! Deze editie van The Diamond Exchange is ook te beluisteren en bekijken via de live stream van KoekFM!

November 9, 2014: The Diamond Exchange in Hedon Zwolle

November 1, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Rico (FTG) en Pieter Both (Beef) elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Rico kennen we van de Fakkelteitgroep en Pieter Both van de band Beef. Pieter Both staat met zijn band bekend om hun mix van verschillende Jamaicaanse stijlen, zoals ska, reggae en rocksteady. Rico komt uit de hiphop scene, maar dropte recent samen met A.R.T. (en o.a. bijdrages van Henny Vrienten en… Pieter Both) een heel fijn reggae album: Irie. Al met al weer een prima combi voor een nieuwe editie van The Diamond Exchange dus!

Datum: Zondag 9 november 2014
Locatie: Hedon, Zwolle
Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: gratis!

November 1, 2014: The Diamond Exchange in De Perifeer

October 16, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-16

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange in thuisbasis De Perifeer in Havenkwartier Deventer. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Peter Boorsma en Lourens Scholing elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Peter Boorsma is o.a. vormgever en website ontwikkelaar, maar is voor mij vooral de man van het wilde plan wat hij ook nog uitvoeren kan. Die plannen hebben erg vaak iets met muziek te maken. Zo stond hij o.a. aan de basis van Into The Great Wide Open, MOMI, Kicking The Habit, Explore The North, Skeylja, Seeljocht en Lab Vlieland. Peter organiseerde ooit samen met Esc.rec. MOMI-fest in het Havenkwartier en is nu terug om muziek uit te wisselen in The Diamond Exchange. Lourens Scholing ken ik vooral als begenadigd tekstschrijver en ‘de buurman’. Zijn muziekcollectie dringt zich af en toe aan me op door de muren van mijn woning en dat bevalt me eigenlijk prima! Hij organiseerde bovendien een tijd lang de spannende Ethisch Reveil concerten in het Havenkwartier.

Datum: 1 november, 2014
Tijd: 13:00 – 16:30 uur
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
Entree: gratis!

October 25, 2014: The Diamond Exchange in Melkweg Amsterdam

October 8, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-14

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange. Twee gepassioneerde muziekliefhebbers draaien om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar, waarbij ze zich welwillend door elkaar laten inspireren.

Dit is de eerste editie in Melkweg Amsterdam en deze keer ontmoeten drummers Tim van Delft (o.a. De Staat, Automatic Sam) en Martijn Bosman (o.a. Gotcha!, Guus Meeuwis, Kane, Bob Fosko, Stevie Ann) elkaar. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan – afhankelijk van de deelnemers – bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Dit programma maakt deel uit van Helemaal Melkweg. Een spannende mix van muziek, film, dans, theater, film, lezingen en exposities in het hele gebouw met één (voordelige) ticket toegankelijk!

Datum: Zaterdag 25 oktober 2014
Deur open Helemaal Melkweg: 19:00 uur
Aanvang The Diamond Exchange: 22:30 uur
Entree: 10 euro + lidmaatschap
Tickets: Melkweg

May 25, 2014: The Diamond Exchange in Hedon Zwolle

April 25, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-13

Esc.rec. presents The Diamond Exchange. Two passionate music fans take turns in playing their personal favorites for each other, in front of an audience. At best, you witness an exciting, musical conversation between connoisseurs. Depending on the selected participants, that conversation may trigger an audience to listen, dance, or both. No limits, anything goes.

This edition is the first in Hedon Zwolle and features two massive local heroes: Bertolf and Sticks! I seriously doubt these two need more introduction, but if for some strange reason you never heard of them, just click on their names to find out more. This edition of The Diamond Exchange should be a very interesting match/clash indeed. I wonder what these two desperately want eachother to listen to!

Date: Sunday, May 25
Doors open: 20:00
Start: 20:30
Damage: 3 euro
Tickets: Hedon

April 5, 2014: The Diamond Exchange in De Perifeer

March 14, 2014    The Diamond Exchange

TDE11

Esc.rec. presents The Diamond Exchange. Two (or in this case four) passionate music fans take turns in playing their personal favorites for each other, in front of an audience. Participants are selected to ensure a certain level of musical compatibility and to stimulate chemistry, which can be equally interesting for the participants and the audience. At best, you witness an exciting, musical conversation between connoisseurs. Depending on the selected participants, that conversation may trigger an audience to listen, dance, or both. No limits, anything goes.

April 5, starting at 14:00 at De Perifeer in Havenkwartier Deventer: The 11th edition of The Diamond Exchange. This is a special edition featuring all the members of the Tromgeroffel DJ collective: Bart Folmer, Harco Rutgers, Jeroen Diepenmaat and Twan Sallaerts.

The entrance is free(!) and is part of LOS, an open day with lots of other supernice activities going on in Havenkwartier Deventer. Including the Ass-crack Stage-hack with Het Langspeelorkest and a microbuffet by Goestingjockey Jean Klare, also hosted by Esc.rec. in De Perifeer… Find more info here and come check it out. Well worth it!

November 23, 2013: The Diamond Exchange #10

November 21, 2013    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-10

Esc.rec. presents The Diamond Exchange. Two passionate music fans take turns in playing their personal favorites for each other, in front of an audience. Participants are selected to ensure a certain level of musical compatibility and to stimulate chemistry, which can be equally interesting for the participants and the audience. At best, you witness an exciting, musical conversation between two connoisseurs. Depending on the selected participants, that conversation may trigger an audience to listen, dance, or both. No limits, anything goes.

November 23, 23:00-3:00 hrs. in Het Burgerweeshuis, Deventer: The 10th edition of The Diamond Exchange, with Dion Cassius and Henk Loorbach (Superelectric).

Henk Loorbach aka Superelectric is (amongst many other things) the man behind video clip hits for Noisia, Kraak & Smaak and Kid Sundance. But do you also want to find out what he thinks is good music? Dion Cassius does. He has been on the Burgerweeshuis stage many times before at Klub Dub nights. Now he comes to spin his favorite records for Henk. Don’t think for a minute his love for music is limited to dubstep. Can’ t wait to find out where this night leads us!

You have to pay 8,50 euro to get in, but then you also get to enjoy DeventerDubSessions.

April 20, 2013: The Diamond Exchange #9

April 5, 2013    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange

Esc.rec. presents The Diamond Exchange. Two passionate music fans take turns in playing their personal favorites for each other, in front of an audience. Participants are selected to ensure a certain level of musical compatibility and to stimulate chemistry, which can be equally interesting for the participants and the audience. At best, you witness an exciting, musical conversation between two connoisseurs. Depending on the selected participants, that conversation may trigger an audience to listen, dance, or both. No limits, anything goes.

April 20, 23:00-3:00 hrs. in Het Burgerweeshuis, Deventer: The 9th edition of The Diamond Exchange, with Harald Seebus (Southern Depot) and Kevin Dybiona (DMonk, Catfish).

Harald is known as Southern Depot in the electronic (dance) scene: bass music, electro(nica) and ambient, but there is much more to be found in his music storage. What to think of shelves full of jazz, hip-hop, drum’n’bass, house, pop, rock, jazz, skate punk and classical music? And that’s not even everything… Kevin is a sonic explorer since the 80’s. A former Drum ‘n’ Bass DJ under the DMonk moniker, and other styles under the name Catfish. Kevin is now no longer active as a DJ, but that has not hampered his search for breaks and beats at all. Expect the unexpected as he takes us on a tour through his extensive record collection. Both music lovers are open to almost anything and they’ll prove this during The Diamond Exchange.

You have to pay 7,50 euro to get in, but then you also get to enjoy the 7,5 year anniversary of Deventer Dub Sessions with Hunee & Antal.

October 29, 2011: The Diamond Exchange #3

September 15, 2011    News, The Diamond Exchange

October 29, 23:00-3:00 hrs. in Het Burgerweeshuis, Deventer: The third edition of The Diamond Exchange, with Theo Ploeg and Roy Hessels.

Theo Ploeg is journalist/reviewer for a.o. OOR and Gonzo Circus. But that’s not all… read an impressive list of his (past) activities overhere. Roy Hessels is chief editor of Eclectro.nl and a musician himself. Could be a very interesting match again. Also because they’ve never actually met… exciting!

You have to pay 7 euro to get in, but then you also get to enjoy Deventer Dub Sessions with Trus’me en Ferdi Blankena & Sense Unique.

UPDATE: Theo Ploeg can’t make it. He’s ill. Luckily I could find a worthy replacement on this short notice: Michael Rhebergen (Mical Rhebess).

June 3, 2011: The Diamond Exchange #2

April 28, 2011    News, The Diamond Exchange

June 3, 18:00-0:00 hrs. in Havenkwartier Deventer: The second edition of The Diamond Exchange, with Jan Willem Broek (DJ Senzor, Caleidoscoop) and Fokko Jan Dijksterhuis.

You have to pay 5 euro to get in, but then you also get to enjoy ass-crack stage-hack #13. And if you pay 30 euro and made your reservation in time (mail harco@escrec.com) you can even enjoy a yummie three course diner by Goestingjockey Jean Klare.