15/04/2017: ACSH #54 / LOS festival: Cactus Truck ft. Antonio Borghini

March 28, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Een jaar of 6 geleden zorgt freejazztrio Cactus Truck voor een explosie die amper zijn gelijke kent binnen de jazz van de Lage Landen. Saxbeest John Dikeman, snarengeselaar Jasper Stadhouders en drummer Onno Govaert trekken van leer met een furieuze, hondsdolle energie, en met woest kronkelende improvisaties en explosieve brokken tyfusherrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Terrie Ex (van The Ex) het trio destijds enthousiast beschreef als de ontdekking van het jaar.

De drie hebben sindsdien bepaald niet stilgezeten en hebben zich intussen laten kennen als veelzijdige improv/jazz zwaargewichten in talloze samenwerkingen. Als Cactus Truck zijn ze nog altijd een regelrechte natuurkracht, een driftig om zich heen stampende freejazztornado met de attitude van een punkband. Cactus Truck behoort tot het opwindendste dat dezer dagen te horen valt, in welk genre dan ook.

Bij wijze van zeer aangename verrassing besluit Cactus Truck voor dit optreden bovendien bassist Antonio Borghini – die een weekje in Nederland is – in de gelederen op te nemen. Een geweldenaar op de bas die net als de leden van Cactus Truck een indrukwekkende staat van dienst heeft en o.a. speelde met Han Bennink, Hamid Drake en Mike Patton.

Samen zullen ze in korte sets verspreid over de middag optreden in De Perifeer. Solo sessies behoren hierbij ook tot de mogelijkheden. Het kan allemaal niet op! Exacte speeltijden worden later bekend gemaakt.

John Dikeman: saxofoon
Jasper Stadhouders: gitaar
Antonio Borghini: bas
Onno Govaert: drums

Deze optredens in De Perifeer maken onderdeel uit van LOS festival 2017 in Havenkwartier Deventer. LOS is een intiem festival, waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. De kracht van kunst, cultuur en ondernemerschap samengeperst op 20 hectare. Met concerten, dj’s, kunst, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils.

Datum: Zaterdag 15 april, 2017
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

12/03/2017: ACSH #53, Anne Bakker & Gonçalo Almeida

March 6, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Een prachtige zondagmiddag editie in de ACSH concertreeks met Anne Bakker (viool/zang) en Gonçalo Almeida (contrabas). Beide muzikanten spelen in een indrukwekkende hoeveelheid projecten, bands en samenwerkingen, maar vandaag spelen ze allebei solo!

Violiste Anne Bakker speelt in zeer gevarieerde muzikale genres en tourde bijvoorbeeld met het trio van voormalig Iron Maiden vocalist Blaze Bayley en het Turks geörienteerde Göksel Yilmaz Ensemble over de wereld. Ze werkt verder o.a. samen met Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), Kalima, Quibus, Kevin Toma en vele anderen. Maar sinds een paar jaar is Anne Bakker ook solo actief als singer/songwriter. Ze speelt haar liedjes dan meestal alleen, zichzelf begeleidend op altviool. Ze slaat met haar muziek graag bruggetjes tussen verschillende genres, zoekt dromerige sferen op en schuwt het experiment niet.

Bassist Gonçalo Almeida speelt met name in moderne jazz, free jazz, jazzcore en vrije improv projecten en deelde zo o.a. het podium met Wilbert de Joode, Martin van Duynhoven, Jasper Stadhouders, Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), Chris Speed, Albatre en The Selva. Hij werkt ook regelmatig samen met videokunstenaars, dansers, dichters en theatermakers. Gonçalo Almeida bestrijkt een breed spectrum met zijn contrabas, van gestreken lange noten tot percussieve staccato’s, van klankexperimenten tot weldadige glissando’s.

Datum: Zondag 12 maart, 2017
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer