30/10/2016: ACSH #50, Spoelstra presents ‘Lists’

August 30, 2016    Ass-crack Stage-hack, Sediment

acsh50

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Spoelstra is een ‘avant-garde-noise-math-rock-electro-muzikant’ uit Leiden. Zijn songs steken complex in elkaar en zijn albums zijn thematisch van aard, met titels die vaak getuigen van gortdroge humor, keer op keer gegoten in door hemzelf ontwikkelde en beeldvullende typografie.

Spoelstra is door platenlabel Esc.rec. uitgenodigd een uitgave te maken in de Sediment serie, met bijbehorend live optreden in eigen atelierpodium De Perifeer. Sediment is een serie Esc.rec. uitgaven waarin objecten (unica of hele kleine oplages) een hele directe link hebben met live muziek en de beste kwaliteiten van muziek en beeldende kunst samenbrengen.

De uitgave ‘Lists’ bestaat uit acht unieke setlists voor een Spoelstra liveshow – acht unieke kunstobjecten die voorafgaand aan dit optreden tentoongesteld worden in het aangrenzende Kunstenlab.

‘Lists’ gaat over al het voorbereidende werk van muzikanten dat het publiek doorgaans nooit te zien krijgt: het opdoen van inspiratie, het schrijven van nummers, het oefenen, het verzinnen van teksten, titels, artwork en setlists en vooral het weggooien van het meeste daarvan omdat het misschien toch nog iets beter kan. Dat alles heeft als doel een veeleisend en kritisch publiek steeds een stap voor te blijven en te kunnen verrassen met iets dat het hopelijk toch niet eerder precies zo heeft gehoord of gezien.

‘Lists’ is de derde uitgave in de Sediment serie van platenlabel Esc.rec. en de 50ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

‘Lists’ is van 10 september t/m 30 oktober te zien in Kunstenlab. Op 30 oktober wordt deze tentoonstelling afgesloten met Spoelstra’s optreden in De Perifeer.

Datum: Zondag 30 oktober, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld!

04/09/2016: ACSH #49, Danielle Lemaire, De Perifeer/Kunstenlab

August 23, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh49

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 49ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Danielle Lemaire is een interdisciplinair kunstenaar. Ze maakt tekeningen, schilderijen, geluidsperformances, installaties, boeken, LPs, CDs en films en heeft een eigen platenlabel: Inner Landscapes. Op dit label bracht zij onlangs de radicale plaat ‘Respiration’ uit, die op zondagmiddag 4 september met een live concert in De Perifeer zal worden gepresenteerd. ‘Respiration’ is een uitgebalanceerde collectie analoge synth avonturen en gelaagde, huiselijke songs. Een mooi resultaat van een residentie in de WORM studio, waar ze kon beschikken over vintage analoge synthesizers van het Centrum voor Elektronische Muziek (CEM). In De Perifeer moet Lemaire zich natuurlijk redden zonder dit synthesizer eldorado, dus dat wordt spannend.

De Perifeer bevindt zich vlak naast Kunstenlab waar op initiatief van De Perifeer tegelijkertijd Lemaire’s beeldende werk te zien zal zijn in de projectruimte en Kunstenlabsteeg van 25 juni t/m 4 september. Een veel voorkomend onderwerp in het werk van Danielle Lemaire is een leeg interieur of omgeving waarin menselijke sporen tastbaar zijn; schaduwen van menselijk leven of een droom. De ruimte, natuurlijk of architectonisch, wordt bewoond door diverse personages – zelfportret, portretten van anderen, ook anonieme wezens – met vaak uitgesproken vrouwelijke elementen. De afgebeelde personen fungeren als antennes, doorgeefluik; ze communiceren met hun omgeving die ver tot in het heelal reikt. De tekening in de poster hierboven is uiteraard ook van haar.

De tentoonstelling van Danielle Lemaire loopt in Kunstenlab parallel met de tentoonstelling ‘Stilstand.gif’, die wordt samengesteld door Lilia Scheerder en Peter Johan Nÿland. Op 4 september om 16:00 uur is de finissage geheel in stijl met een aantal optredens in samenwerking met Mike Dobber en Lars Leeuw van Barreuh Records. Samen met het optreden van Danielle Lemaire in De Perifeer is dit een heel mooi totaalprogramma waarin een aantal verwante initiatieven en labels elkaar aanvullen in het tonen van hybride kunstvormen.

Programma:
16.00 uur: deur open, inloop, in Kunstenlab
16.30 uur: Sabina Hyoju Ahn, in Kunstenlab
17.00 uur: Danielle Lemaire, in De Perifeer
18.00 uur: LLpresents: A Selection of Pain, in Kunstenlab
18.35 uur: Der Wexel & Yuri Landman, in Kunstenlab

Datum: Zondag 4 september, 2016
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld!