November 1, 2014: ACSH #35, Fruit Power in Kunstenlab

October 20, 2014    Ass-crack Stage-hack

acsh35

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. en Kunstenlab presenteren samen de 35ste editie van de Ass-crack Stage-hack (ACSH). Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Kunstenlab in Havenkwartier Deventer, maar tevens als aftrap van het nieuwe geluidskunst- en experimentele muziekprogramma in Kunstenlab. Vanaf 13:00 uur is de eerste Kunstenlab tentoonstelling ‘Food for Thought’ al te bezichtigen. De opening begint om 17:00 uur en deze editie van ACSH is daar een onderdeel van. Meer informatie vind je hier.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een appel beter klinkt dan een perzik? Wel eens non-verbale communicatie met een banaan gehad? Het mobiele laboratorium van Fruit Power laat zien hoe je muziek uit een sinaasappel perst!

Zoals de Babyloniërs al wisten, kan je van fruit een batterij maken door er twee verschillende soorten metaal in te steken. Het Fruit Power Research Team tilt deze oude kennis naar een hoger niveau. Met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van In Fructo Fertilisatie en Micro-Modulaire Transfruitatie, analyseert het team het elektrische gedrag van verschillende soorten fruit en zet deze unieke energiepatronen om in hoorbare frequenties.

FruitPower is zowel een installatie als een performance, het is een organische synthesizer vol muzikale vitaminen.

Datum: 1 november, 2014
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis!

November 1, 2014: The Diamond Exchange in De Perifeer

October 16, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-16

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange in thuisbasis De Perifeer in Havenkwartier Deventer. Een muzikale ontdekkingsreis, met twee gepassioneerde muziekliefhebbers, die om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar afspelen.

In deze editie inspireren Peter Boorsma en Lourens Scholing elkaar via hun favorieten en jij mag daar als publiek bij aanwezig zijn en meegenieten. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan, afhankelijk van de deelnemers, bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Peter Boorsma is o.a. vormgever en website ontwikkelaar, maar is voor mij vooral de man van het wilde plan wat hij ook nog uitvoeren kan. Die plannen hebben erg vaak iets met muziek te maken. Zo stond hij o.a. aan de basis van Into The Great Wide Open, MOMI, Kicking The Habit, Explore The North, Skeylja, Seeljocht en Lab Vlieland. Peter organiseerde ooit samen met Esc.rec. MOMI-fest in het Havenkwartier en is nu terug om muziek uit te wisselen in The Diamond Exchange. Lourens Scholing ken ik vooral als begenadigd tekstschrijver en ‘de buurman’. Zijn muziekcollectie dringt zich af en toe aan me op door de muren van mijn woning en dat bevalt me eigenlijk prima! Hij organiseerde bovendien een tijd lang de spannende Ethisch Reveil concerten in het Havenkwartier.

Datum: 1 november, 2014
Tijd: 13:00 – 16:30 uur
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
Entree: gratis!

October 25, 2014: The Diamond Exchange in Melkweg Amsterdam

October 8, 2014    The Diamond Exchange

the-diamond-exchange-14

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert The Diamond Exchange. Twee gepassioneerde muziekliefhebbers draaien om beurten hun persoonlijke favorieten voor elkaar, waarbij ze zich welwillend door elkaar laten inspireren.

Dit is de eerste editie in Melkweg Amsterdam en deze keer ontmoeten drummers Tim van Delft (o.a. De Staat, Automatic Sam) en Martijn Bosman (o.a. Gotcha!, Guus Meeuwis, Kane, Bob Fosko, Stevie Ann) elkaar. Je krijgt een persoonlijk en vaak onverwacht inkijkje in de muziekbeleving van de deelnemers en ontdekt tegelijkertijd nieuwe muziek. In het beste geval ben je getuige van een boeiende, muzikale conversatie tussen twee connaisseurs. Die conversatie kan – afhankelijk van de deelnemers – bedoeld zijn om naar te luisteren, op te dansen, of beide. Alles kan, alles mag.

Dit programma maakt deel uit van Helemaal Melkweg. Een spannende mix van muziek, film, dans, theater, film, lezingen en exposities in het hele gebouw met één (voordelige) ticket toegankelijk!

Datum: Zaterdag 25 oktober 2014
Deur open Helemaal Melkweg: 19:00 uur
Aanvang The Diamond Exchange: 22:30 uur
Entree: 10 euro + lidmaatschap
Tickets: Melkweg