07/05/2017: ACSH #55 – MeSm (Roel Meelkop & Jos Smolders) + Tijs Ham

April 13, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Twee indringend intieme, wellicht zelfs spirituele concertervaringen op deze zondagmiddag editie van ACSH in De Perifeer.

MeSm bestaat uit het kersverse duo Roel Meelkop en Jos Smolders. Beide muzikanten behoren al decennia tot de crème de la crème van de Nederlandse experimentele scene. Smolders verving een aantal jaren geleden radicaal zijn laptop voor een modulaire synthesizer en is inmiddels een van de zeldzame muzikanten die dit instrument wérkelijk tot in de puntjes beheerst. Hij heeft het idee van een nauwgezet vooropgezette compositie verlaten, vertaalde de methode van Zen kalligrafie naar een werkmodus voor zijn modulaire synth sessies en laat zich uitermate doeltreffend leiden door de flow van het ‘hier’ en ‘nu’. Een welhaast perfecte match met de ontwikkeling van Roel Meelkop, bij wie de werelden van experimentele elektro-akoestische muziek en helende, therapeutische klankconcerten zich in de afgelopen jaren in toenemende mate hebben vermengd. Een vermenging die zowel merkbaar is aan een vrije en toch zeer doelmatige (Zen) behandeling van klank, compositie en improvisatie, als in een geleidelijke verschuiving van zijn instrumentarium richting een variëteit aan klankschalen, gongs en aanverwante instrumenten. Verwacht een bijzonder concert, wat bij voorkeur als onbeschreven blad wordt ondergaan.

STATES is een live electronics performance ontwikkeld door Tijs Ham in BEK (Bergen Senter for Elektronisk Kunst in Noorwegen). De grens tussen luisteraar en performer wordt in de Nederlandse première van dit ambient/drone stuk onderzocht en doorbroken. Een recursieve en zelf-balancerende klank-setup wordt bespeeld tot het moment dat het systeem zich in een spannende staat begeeft… En dan wordt het systeem losgelaten. Het systeem ontwikkelt zichzelf door terwijl de performer zich terugtrekt in de rol van aandachtig luisteraar. Totdat er weer wordt ingegrepen en er een cyclus ontstaat van luisteren en spel… controleren en loslaten…

Datum: Zondag 7 mei, 2017
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (tickets via Ticketpunk)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

15/04/2017: ACSH #54 / LOS festival: Cactus Truck ft. Antonio Borghini

March 28, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Een jaar of 6 geleden zorgt freejazztrio Cactus Truck voor een explosie die amper zijn gelijke kent binnen de jazz van de Lage Landen. Saxbeest John Dikeman, snarengeselaar Jasper Stadhouders en drummer Onno Govaert trekken van leer met een furieuze, hondsdolle energie, en met woest kronkelende improvisaties en explosieve brokken tyfusherrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Terrie Ex (van The Ex) het trio destijds enthousiast beschreef als de ontdekking van het jaar.

De drie hebben sindsdien bepaald niet stilgezeten en hebben zich intussen laten kennen als veelzijdige improv/jazz zwaargewichten in talloze samenwerkingen. Als Cactus Truck zijn ze nog altijd een regelrechte natuurkracht, een driftig om zich heen stampende freejazztornado met de attitude van een punkband. Cactus Truck behoort tot het opwindendste dat dezer dagen te horen valt, in welk genre dan ook.

Bij wijze van zeer aangename verrassing besluit Cactus Truck voor dit optreden bovendien bassist Antonio Borghini – die een weekje in Nederland is – in de gelederen op te nemen. Een geweldenaar op de bas die net als de leden van Cactus Truck een indrukwekkende staat van dienst heeft en o.a. speelde met Han Bennink, Hamid Drake en Mike Patton.

Samen zullen ze in korte sets verspreid over de middag optreden in De Perifeer. Solo sessies behoren hierbij ook tot de mogelijkheden. Het kan allemaal niet op! Exacte speeltijden worden later bekend gemaakt.

John Dikeman: saxofoon
Jasper Stadhouders: gitaar
Antonio Borghini: bas
Onno Govaert: drums

Deze optredens in De Perifeer maken onderdeel uit van LOS festival 2017 in Havenkwartier Deventer. LOS is een intiem festival, waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. De kracht van kunst, cultuur en ondernemerschap samengeperst op 20 hectare. Met concerten, dj’s, kunst, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils.

Datum: Zaterdag 15 april, 2017
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

12/03/2017: ACSH #53, Anne Bakker & Gonçalo Almeida

March 6, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Een prachtige zondagmiddag editie in de ACSH concertreeks met Anne Bakker (viool/zang) en Gonçalo Almeida (contrabas). Beide muzikanten spelen in een indrukwekkende hoeveelheid projecten, bands en samenwerkingen, maar vandaag spelen ze allebei solo!

Violiste Anne Bakker speelt in zeer gevarieerde muzikale genres en tourde bijvoorbeeld met het trio van voormalig Iron Maiden vocalist Blaze Bayley en het Turks geörienteerde Göksel Yilmaz Ensemble over de wereld. Ze werkt verder o.a. samen met Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), Kalima, Quibus, Kevin Toma en vele anderen. Maar sinds een paar jaar is Anne Bakker ook solo actief als singer/songwriter. Ze speelt haar liedjes dan meestal alleen, zichzelf begeleidend op altviool. Ze slaat met haar muziek graag bruggetjes tussen verschillende genres, zoekt dromerige sferen op en schuwt het experiment niet.

Bassist Gonçalo Almeida speelt met name in moderne jazz, free jazz, jazzcore en vrije improv projecten en deelde zo o.a. het podium met Wilbert de Joode, Martin van Duynhoven, Jasper Stadhouders, Rutger Zuydervelt (Machinefabriek), Chris Speed, Albatre en The Selva. Hij werkt ook regelmatig samen met videokunstenaars, dansers, dichters en theatermakers. Gonçalo Almeida bestrijkt een breed spectrum met zijn contrabas, van gestreken lange noten tot percussieve staccato’s, van klankexperimenten tot weldadige glissando’s.

Datum: Zondag 12 maart, 2017
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

18/12/2016: ACSH #52, Coolhaven – Friederich Nietzsche Superstar

December 8, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh52-poster

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Ja! Coolhaven is terug! De drie delen van een trilogie, die alledrie de afgelopen jaren zijn opgevoerd op verschillende locaties in Deventer, smaakten naar meer! En aangezien De Perifeer wat te klein is voor de schare fans die Coolhaven met de vorige voorstellingen heeft opgebouwd in Deventer, presenteren De Perifeer en Esc.rec. deze 52ste editie van de ACSH in samenwerking met Kunstenlab.

Coolhaven komt speciaal voor jullie met een nieuw Live Standup Opera Hoorspel, getiteld ‘Friederich Nietzsche Superstar – De bloedverdunsters van Spekkoeksupernova Belgikan’. Verwacht weer veel taalkundig kraakeel omfloerst met muzikale notenmousse…

Coolhaven (Hajo Doorn, Lukas Simonis en Peter Fengler) wordt dit keer bijgestaan door gastzangers Cora Schmeiser (sopraan) en Oscar Verhaar (countertenor).

Nadat de ozonlaag van de supernova Belgikan jarenlang structureel is ingevet door de vrouwelijke bewoonsters om hun ega’s te betrappen op slippertjes, komt de actiegroep ‘Dikke Lul Drie Bier’ tegen deze infantiele voorstelling van zaken in actie en brengt iets radicaals nieuws: ‘inhoud als hobby’. Zo begint een wedloop van intellectuele krachtpatserij versus een verdichtende spekkoekdoctrine, die uiteindelijk uitmondt in een glibberige catastrofe. Inspiratiebron voor de uitbarsting van het ultrahobbyisme is een onbestemde onheilsprofeetprofessor uit Basel die met zijn ontelbare spitsvondigheden en slimmigheden de mannen steeds verder vervreemdt van hun voortplantingsorgaan. Brigadier 2Ton roept de hulp in van de tweeëiïge bloedverdunsters Sils en Tia Maria om de verdichting van de planeet van pseudowetenschappelijk prietpraat en gefundeerde meningsvorming te ontdoen. Via omwegen gaat hij achter de geheimzinnige professor aan die met de legendarische woorden: “Uiteindelijk was ik veel liever professor in Basel geweest dan God”, meer kapot maakt dan strikt genomen noodzakelijk zou zijn geweest. Eindigt dan al het goede in melancholie?

Datum: Zondag 18 december, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets)
Locatie: Kunstenlab, Havenplein 20, Deventer

Deze voorstelling wordt financieel ondersteund door Havenkwartier Deventer, Deventer Cultuur Club en Gemeente Deventer.

09/10/2016: ACSH #51, Radboud Mens presents ‘Test Tones’

September 10, 2016    Ass-crack Stage-hack, Sediment

acsh51

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Radboud Mens is door platenlabel Esc.rec. uitgenodigd een uitgave te maken in de Sediment serie, met bijbehorend live optreden in eigen atelierpodium De Perifeer. Sediment is een serie Esc.rec. uitgaven waarin objecten (unica of hele kleine oplages) een hele directe link hebben met live muziek en de beste kwaliteiten van muziek en beeldende kunst samenbrengen.

In 1994 gaf Radboud Mens zijn eerste noise performance, in de Melkweg. Het was een avond ter ere van het 50-jarig bestaan van uitgeverij De Bezige Bij. De avond werd samengesteld door een dame die via via had gehoord dat er ergens een gevaarlijke gek was die live met een hondenborstel platen vernietigde. John Cage zei al dat platen geen muziek zijn, maar objecten, die net zoals alle andere instrumenten gebruikt kunnen worden om muziek mee te maken.

Naast Hyware, want zo heette dit hondenborstel noise project, had Mens een ritmisch noise project genaamd Technoise. Het idee hiervoor was ook gestoeld op het gebruiken van platen. Nog wat later maakte hij ritmes met vinyltikken, door lege plaatkanten te bewerken met stanleymessen. De samples die daaruit volgden stonden automatisch in een locked groove tempo; 4 beats in één omwenteling, oftewel 133 ? BPM. De minimal techno die hieruit ontstond is o.a. door AudioNL uitgebracht op vinyl, maar dezelfde techniek gebruikte hij ook in een aantal tracks die uitgebracht zijn op Esc.rec. compilaties.

In 2001 maakt Radboud Mens muziek met test-toonplaten door ze via een delay af te spelen die in locked groove tempo stond. Hierdoor gaan alle tikken in de platen over elkaar heen vallen en ontstaat er een ritme. Deze tracks staan al 15 jaar in het stof; nooit uitgebracht, nooit gebruikt. Ze waren niet af, er moest nog wat mee gebeuren.

Die tijd is nu daar. Op uitnodiging voor deelname aan Esc.rec.’s Sediment serie, kwam het idee om deze tracks te gebruiken onmiddellijk naar boven. Test Tones! Destroyed!

De Sediment uitgave van Radboud Mens is getiteld ‘Test Tones’ en bestaat uit één unieke, door Mens zelf vormgegeven box, met live in concert gemutileerd vinyl. Zowel zijn afgestofte test-toon project (op vers gesneden vinyl), als zijn eigen AudioNL platen worden gebruikt. Dit concert vindt op 9 oktober plaats in De Perifeer. Opnamen van dit concert worden digitaal uitgebracht.

Datum: Zondag 9 oktober, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld!

30/10/2016: ACSH #50, Spoelstra presents ‘Lists’

August 30, 2016    Ass-crack Stage-hack, Sediment

acsh50

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Spoelstra is een ‘avant-garde-noise-math-rock-electro-muzikant’ uit Leiden. Zijn songs steken complex in elkaar en zijn albums zijn thematisch van aard, met titels die vaak getuigen van gortdroge humor, keer op keer gegoten in door hemzelf ontwikkelde en beeldvullende typografie.

Spoelstra is door platenlabel Esc.rec. uitgenodigd een uitgave te maken in de Sediment serie, met bijbehorend live optreden in eigen atelierpodium De Perifeer. Sediment is een serie Esc.rec. uitgaven waarin objecten (unica of hele kleine oplages) een hele directe link hebben met live muziek en de beste kwaliteiten van muziek en beeldende kunst samenbrengen.

De uitgave ‘Lists’ bestaat uit acht unieke setlists voor een Spoelstra liveshow – acht unieke kunstobjecten die voorafgaand aan dit optreden tentoongesteld worden in het aangrenzende Kunstenlab.

‘Lists’ gaat over al het voorbereidende werk van muzikanten dat het publiek doorgaans nooit te zien krijgt: het opdoen van inspiratie, het schrijven van nummers, het oefenen, het verzinnen van teksten, titels, artwork en setlists en vooral het weggooien van het meeste daarvan omdat het misschien toch nog iets beter kan. Dat alles heeft als doel een veeleisend en kritisch publiek steeds een stap voor te blijven en te kunnen verrassen met iets dat het hopelijk toch niet eerder precies zo heeft gehoord of gezien.

‘Lists’ is de derde uitgave in de Sediment serie van platenlabel Esc.rec. en de 50ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

‘Lists’ is van 10 september t/m 30 oktober te zien in Kunstenlab. Op 30 oktober wordt deze tentoonstelling afgesloten met Spoelstra’s optreden in De Perifeer.

Datum: Zondag 30 oktober, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld!

04/09/2016: ACSH #49, Danielle Lemaire, De Perifeer/Kunstenlab

August 23, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh49

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 49ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Danielle Lemaire is een interdisciplinair kunstenaar. Ze maakt tekeningen, schilderijen, geluidsperformances, installaties, boeken, LPs, CDs en films en heeft een eigen platenlabel: Inner Landscapes. Op dit label bracht zij onlangs de radicale plaat ‘Respiration’ uit, die op zondagmiddag 4 september met een live concert in De Perifeer zal worden gepresenteerd. ‘Respiration’ is een uitgebalanceerde collectie analoge synth avonturen en gelaagde, huiselijke songs. Een mooi resultaat van een residentie in de WORM studio, waar ze kon beschikken over vintage analoge synthesizers van het Centrum voor Elektronische Muziek (CEM). In De Perifeer moet Lemaire zich natuurlijk redden zonder dit synthesizer eldorado, dus dat wordt spannend.

De Perifeer bevindt zich vlak naast Kunstenlab waar op initiatief van De Perifeer tegelijkertijd Lemaire’s beeldende werk te zien zal zijn in de projectruimte en Kunstenlabsteeg van 25 juni t/m 4 september. Een veel voorkomend onderwerp in het werk van Danielle Lemaire is een leeg interieur of omgeving waarin menselijke sporen tastbaar zijn; schaduwen van menselijk leven of een droom. De ruimte, natuurlijk of architectonisch, wordt bewoond door diverse personages – zelfportret, portretten van anderen, ook anonieme wezens – met vaak uitgesproken vrouwelijke elementen. De afgebeelde personen fungeren als antennes, doorgeefluik; ze communiceren met hun omgeving die ver tot in het heelal reikt. De tekening in de poster hierboven is uiteraard ook van haar.

De tentoonstelling van Danielle Lemaire loopt in Kunstenlab parallel met de tentoonstelling ‘Stilstand.gif’, die wordt samengesteld door Lilia Scheerder en Peter Johan Nÿland. Op 4 september om 16:00 uur is de finissage geheel in stijl met een aantal optredens in samenwerking met Mike Dobber en Lars Leeuw van Barreuh Records. Samen met het optreden van Danielle Lemaire in De Perifeer is dit een heel mooi totaalprogramma waarin een aantal verwante initiatieven en labels elkaar aanvullen in het tonen van hybride kunstvormen.

Programma:
16.00 uur: deur open, inloop, in Kunstenlab
16.30 uur: Sabina Hyoju Ahn, in Kunstenlab
17.00 uur: Danielle Lemaire, in De Perifeer
18.00 uur: LLpresents: A Selection of Pain, in Kunstenlab
18.35 uur: Der Wexel & Yuri Landman, in Kunstenlab

Datum: Zondag 4 september, 2016
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld!

16/07/2016: ACSH #48, The Void* presents ‘Values’

July 15, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh48

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 48ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. The Void* ontwikkelt al jaren een klankwereld op het snijvlak van ambient, live electronics, drones en postrock en werkt in 2015 aan het album ‘Values’ wat op 10 juni wordt uitgebracht door drie(!) kwaliteitslabels: Lomechanik, Esc.rec. en Shipwrec.

The Void* (spreek uit: The Void Pointers) bestaat uit Roald van Dillewijn, Eric Magnée en Tijs Ham. Dit trio is op zoek naar nieuwe expressieve geluiden en kiest ervoor om hier een eigen instrumentarium voor te bouwen. Zowel door het coden van software als het knutselen aan hardware wordt een eigen sonisch universum gekneed. Diepe klanktexturen worden afgewisseld door massieve geluidsmuren om vervolgens weer terug te keren naar een fragiele pianonoot.

Eind 2014 zijn The Void* naar Frankrijk afgereisd om nieuw materiaal op te nemen. Een week met wijn, kaas, koeien en vooral veel muziek. Heel veel muziek. De opnamen zijn ontstaan uit vrije improvisaties, waaruit al snel structuren of spelregels ontstonden en klanktapijten die wel of niet samenwerkten. Heel 2015 is de band bezig geweest met luisteren, knippen, plakken, lagen toevoegen, lagen verwijderen, vervormen, destilleren, laten rijpen en aanscherpen om uiteindelijk tot de kern te komen: het album ‘Values’.

Deze plaat van The Void* past naadloos in de catalogi van de drie samenwerkende platenlabels die de plaat uitbrengen. Zowel muzikaal als esthetisch, want ook de verpakking van deze 12” plak vinyl is weer van een oogstrelende klasse. Dit optreden in De Perifeer is onderdeel van een reeks albumpresentaties. Het album is hierbij uiteraard verkrijgbaar. Tenzij het al is uitverkocht, want het is een gelimiteerde uitgave (300). Vanaf 10 juni is de plaat te bestellen.

Datum: Zaterdag 16 juli, 2016
Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees er op tijd bij!

26/06/2016: ACSH #47, Guido Möbius & Roald van Dillewijn

June 19, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh47

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 47ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. In deze editie presenteert Guido Möbius zijn nieuwe album Batagur Baska, wat recent uitkwam op Shitkatapult, het label van T. Raumschmiere en Apparat. Roald van Dillewijn presenteert de uitkomsten van Digilog, een project waarin hij onderzoek doet naar door hemzelf gemodificeerde gitaareffecten. Twee pedaalvirtuozen dus, want ook in de concerten van Möbius spelen de pedalen vaak een hoofdrol.

Guido Möbius is een multi-instrumentalist met een voorkeur voor hoekige grooves, polyritmische percussie patronen, handgemaakte techno, drones, voortdurend veranderende harmonieën en gospel(!). Luisteraars die uitsluitend via zijn album releases met zijn muziek in aanraking zijn gekomen, staat live een verrassing te wachten. Dat is vooral te wijten aan het feit dat Möbius geen enkele poging doet om zijn albums te vertalen naar een live performance. Integendeel: met hulp van niet meer dan zijn gitaar, zijn stem, een trompet en tal van effectpedalen, creëert hij zeer energieke, hypnotische muziek met een ruime dosis humor. Op het podium wordt hij omringd door een serie verbonden effectpedalen die hij beheerst als in een trance. Zijn meesterlijk improvisatievermogen is voor een groot deel de fascinatie van zijn optredens. Deze Berlijnse muzikant beheerst de kunst van het subtiel inbrengen van radicale geluiden en ondanks de meest onverwachte wendingen een track niet te laten ontsporen. Een aantal van jullie weet dit natuurlijk allemaal allang, want Guido Möbius was een paar jaar geleden al eens eerder te gast in het Havenkwartier, tijdens ACSH #23.

Roald van Dillewijn is klankontwerper, softwareontwerper voor geluid en muziek, componist en performer. Hij maakt o.a. deel uit van noise/drone/improvisatietrio Puin+Hoop en vormt samen met Eric Magnée en Tijs Ham het trio The Void*, op het snijvlak van ambient, live electronics, drones en postrock. Esc.rec. brengt op 10 juni samen met de labels Lomechanik en Shipwrec hun eerste album uit. The Void* komt in deze periode ook optreden in De Perifeer, maar vandaag staat Roald van Dillewijn hier solo, om zijn project Digilog te presenteren. Een experimenteel onderzoeksproject waarin gitaarpedalen worden gehackt, om er nieuwe geluiden mee te kunnen creëren. Er is nieuwe hardware aan de pedalen toegevoegd, waarna elke parameter met zelfgeschreven software door een computer kan worden aangestuurd. Digilog wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en STEIM.

Aansluitend worden in Kunstenlab (vlak naast De Perifeer) twee tentoonstellingen geopend: Stilstand.gif en de tentoonstelling van Danielle Lemaire. De tentoonstelling van Lemaire is op initiatief van Esc.rec. en De Perifeer georganiseerd, naar aanleiding van haar concert in De Perifeer.

Datum: Zondag 26 juni, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets via Ticketpunk)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees er op tijd bij en haal je tickets in de voorverkoop!

16/04/2016: ACSH #45 / LOS festival, DW Robertson (The Artist Formerly Known As Ergo Phizmiz)

April 5, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh45

los_web-450

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

LOS FESTIVAL
Havenkwartier Deventer gaat dit jaar voor de derde keer LOS, met nóg meer kunstenaars, ondernemers en culturele organisaties én nieuwe locaties! Een intiem festival, waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. De kracht van kunst, cultuur en ondernemerschap samengeperst op 20 hectare, verpakt als het beste buurtfeest van Nederland. Met concerten, dj’s, kunst, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils.

ACSH 45: DW ROBERTSON
Esc.rec. presenteert tijdens het LOS festival de 45ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer.

DW Robertson (The Artist Formerly Known As Ergo Phizmiz) schrijft opera’s, maakt radio, doet onverteerbare avantgarde shit, maar kan ook uit de hoek komen met typisch Engelse, geniale popsongs en covert zo nu en dan hele albums om de tijd te doden (o.a. In Utero van Nirvana en Music for the Jilted Generation van The Prodigy, die op last van de advocatuur al snel weer offline moesten). Hij komt speciaal voor ons de Noordzee over vliegen om hier een reeks van vier korte optredens te geven, bestaande uit deconstructies en verlengingen van oude en nieuwe popmuziek, met behulp van lokaal aanwezig instrumentarium. Neem dus gerust een uitdagend instrument voor hem mee!

HARCO RUTGERS
De Perifeer en mijn platenlabel Esc.rec. zijn beiden gevestigd in mijn atelier, wat gedurende het LOS festival de hele middag open is voor publiek. Welkom!

De Perifeer en de ACSH worden financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Deventer.

Datum: 16 april, 2016
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees op tijd aanwezig!

25/03/2016: ACSH #44, Tomoko Sauvage in De Perifeer

March 6, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh44

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 44ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. Met in deze editie een uitzonderlijke klankschalen performance van Tomoko Sauvage.

Tomoko Sauvage is een Japanse muzikant / geluidskunstenaar gevestigd in Parijs. Ze treedt op met porseleinen schalen van verschillende afmetingen, gevuld met water en versterkt met hydrofoons (onderwatermicrofoons). Druppels, golven en bellen resoneren in de schalen, feedback creëert golvende drones en natuurlijke boventonen. Haar werk gaat over het delicate evenwicht tussen gecontroleerd en ongecontroleerd, met willekeurige percussie van druppels, akoestische eigenschappen van de ruimte en fragiele tonaliteit gemaakt met vloeibare stoffen die voortdurend verdampen en bewegen. Een prachtig concert voor de intieme setting van De Perifeer.

De Perifeer en de ACSH worden financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Deventer.

Datum: 25 maart, 2016
Deur open: 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets via Ticketpunk)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees op tijd met het kopen van tickets!

Update: *UITVERKOCHT*

22/02/2016: ACSH #43, Herbstlaub & Harco Rutgers

February 22, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh43

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 43ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Herbstlaub, een Belgische, momenteel in Berlijn verblijvende artiest, gebruikt stilte als elektronisch knisperen, zijn stem als ether en synths die meer aan een mantra of een koor verwant zijn. Met af en toe voorzichtige beats als passend puzzelstukje. Ergens tussen elektronisch en instrumentaal, tussen handen en het hart of de dansvloer en de huiskamer beweegt deze muziek tot stilstaan. Naar aanleiding van zijn aankomende album ‘Seems Like Time To Remember, Seems Like The Moment To Forget’ (luister alvast naar een preview) speelt Herbstlaub in De Perifeer een intieme set.

Voorafgaand aan dit optreden draait gastheer Harco Rutgers een bijzondere selectie platen uit zijn collectie. Fijnproeversmuziek om in alle rust met volle teugen tot je te nemen, onder het genot van een drankje.

Al met al maakt dat dit een avond om op weg te drijven… die bovendien live wordt uitgezonden tijdens de tweewekelijkse videostream van KoekFM via koekfm.nl/live.

De Perifeer en de ACSH worden financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Deventer.

Datum: 22 februari, 2016
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus kom op tijd!

22/11/2015: ACSH #42, Eli Gras

November 16, 2015    Ass-crack Stage-hack, Sediment

acsh42-poster

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 42ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. Instrumentbouwer en muzikant Eli Gras (Barcelona) sluit haar artist-in-residence periode in De Perifeer af met een concert. Een deel van het instrumentarium wat zij tijdens haar verblijf heeft ontwikkeld zal hier te horen zijn en, samen met bewerkte live opnamen van het concert, deel gaan uitmaken van een bijzonder gelimiteerde Esc.rec. uitgave in de ‘Sediment‘ serie.

Eli Gras is een multidisciplinair kunstenaar met een carrière in experimentele en underground muziek sinds de vroege jaren 80. Muzikaal heeft ze een lange weg afgelegd via traditionele griekse muziek, minimalisme, folk, koorzang, noise, electropop en vrije electronica, maar haar muziekpraktijk is tegenwoordig vooral gericht op experimentele improvisatie. Haar werk wordt wel beschreven als ‘scientific bricolage music’. Ze treedt vaak op met door haarzelf uitgevonden instrumenten, waarin beeldende elementen net zo belangrijk kunnen zijn als het geluid wat ze voortbrengen. Ze speelde o.a. samen met artiesten als Hans Joachim Roedelius, Pierre Bastien, Jaki Liebezeit en David Fenech. Ze is de oprichter van het NoNoLogic festival en platenlabel La Olla Expréss.

Van 19 t/m 22 november werkt Eli Gras als artist-in-residence in De Perifeer aan nieuwe instrumenten/objecten, die zowel onderdeel zullen uitmaken van haar optreden in De Perifeer, als van een zeer gelimiteerde Esc.rec. uitgave, in de Sediment serie. Gedurende deze werkperiode zal Eli Gras overnachten in de Lucy Nomad, één van de drie ‘Lucy in the Sky’ hotelkamers in Havenkwartier Deventer. Eli Gras is de eerste die deze hotelkamer in gebruik zal nemen. De Lucy Nomad is ontworpen door Maurer Architecten & Boris Tellegen. Op dit moment staat de Lucy Nomad op een leeg kavel tussen de nieuw te bouwen huizen in het Havenkwartier. Kon niet beter, want deze locatie is slechts 100 meter verwijderd van De Perifeer.

Deze editie van de ACSH en de bijbehorende uitgave worden financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds, Havenkwartier Deventer en de Gemeente Deventer.

Datum: 22 november, 2015
Tijd: 15.00 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus kom op tijd!

TIP: aansluitend kun je om 16.00 uur in het zelfde gebouw naar de opening van de tentoonstelling Time Shift in Kunstenlab. In deze tentoonstelling is werk te zien van Noortje Haegens, Jan Ros, Wouter Venema, David Scheidler en Teodora Ionescu. De tentoonstelling wordt geopend met geluidsperformances van Jeroen Diepenmaat en Teodora Ionescu. Lees hier meer.

28/06/2015: ACSH #41, Mark Alban Lotz, Virtual Proximity

June 20, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh41

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 41ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. Dit maal twee keer een totaal andere benadering van een solo concert op fluit door Mark Alban Lotz en Virtual Proximity.

MARK ALBAN LOTZ
Met adembenemende virtuositeit en veel fantasie creëert Mark Alban Lotz een verbazende visie op muziek en zijn instrumenten. Hij bespeelt piccolo, c-, alt-, bas-, pvc-contrabas-, geprepareerde fluiten, stem en flötophoon. Het repertoire spant van composities in hedendaagse muziek, ‘noise’ georiënteerde improvisaties tot stukken die jazz en Indiase invloeden reflecteren. Verrassend, sympathiek, jeukend, bizar, avontuurlijk, grappig, onvoorspelbaar, maar vooral ook om vrolijk van te worden. Een unieke ervaring!

Lotz is o.a. genomineerd voor een Edison en heeft wereldwijd opgetreden en albums opgenomen. Hij werkte o.a. met Amerikaanse jazz iconen als Chris Potter, David Tronzo, Don Byron; Cubaanse Conga legende Miguel ‘Anga’ Diaz; de ‘Nightingale of Tibet’ Namghyal Lhamo; soloisten van de ‘Conjunto Folklorico National De Cuba’; Moldavische duivels violist Anatol Steffanet of ‘Indian Underground’ ster Najma Akhtar. Maar ook met Nederlandse artiesten als Zuco 103, Giovanca, Wouter Hamel, Michiel Borstlap, Theo Lovendie, Ernst Reijseger, Han Bennink of Wolter Wierbos (die toevallig de vorige keer in De Perifeer speelde).

VIRTUAL PROXIMITY
James Annesley alias Virtual Proximity komt de dag voor dit optreden helemaal uit Melbourne vliegen, en heeft er dus een behoorlijk reisje op zitten, voordat hij komt spelen in De Perifeer.

Virtual Proximity was vroeger een trio, maar is inmiddels het solo project van James Annesley. Hij bracht vorig jaar op Esc.rec. een intrigerende EP uit, getiteld Observations. Hij bespeelt fluit, EWI (Electronic Wind Controller), elektronica en laptop. Het resultaat zweeft ergens in de ongedefinieerde ruimte tussen musique concrète, ambient, jazz en hiphop. Het geheel wordt gedragen door rijke, gedetailleerde soundscapes, opgebouwd uit field recordings. Een fascinerende en bij vlagen donkere klankwereld waar je heerlijk in meegezogen kan worden of op weg kan drijven. Luistertrip!

Als invloeden noemt hij zelf o.a. DJ Krush, Miles Davis, Actress, Flying Lotus, Four Tet and Toshinori Kondo, maar ondanks dat dit af en toe te horen is, vormt geen van deze namen een letterlijke referentie voor zijn eigen werk.

Datum: 28 juni, 2015
Tijd: 15.00 uur
Entree: 10 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus kom op tijd!

07/06/2015: ~DIF in Kunstenlab > ACSH #40 (junior), Yuri Landman & Muziek Raken

May 24, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh40

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Deze tweede aflevering van het ~DIF programma in het Kunstenlab komt tot stand in samenwerking met Esc.rec. en is de 40ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH). Deze ACSH is weer een speciale junior editie; een leuk en uitdagend programma voor zowel kinderen als volwassenen.

YURI LANDMAN
Yuri Landman is muzikant en instrumentbouwer. In het begin van zijn carrière verwierf hij faam met een reeks instrumenten die hij bouwde voor Sonic Youth, Half Japanese, Enon, Lou Barlow, The Dodos, Blood Red Shoes, Liars, Liam Finn, The Veils, Melt-Banana, The Go! Team, These Are Powers, Health, Jay Malhotra (Kate Nash), Mauro Pawlowski (dEUS), Peter James Taylor, Rhys Chatham, Philippe Petit, en vele andere artiesten uit het alternatieve circuit. Rond 2008 begon hij met het geven van lezingen en presentaties met zijn instrumenten, wat in 2009 aanleiding gaf tot het geven van een praktische workshop instrumenten bouwen. Sindsdien concentreert hij zich volledig op zijn eigen muziekprojecten en workshops waarbij hij in Europa en de VS collecties instrumenten bouwt en ermee musiceert in instant samengestelde formaties.

Yuri Landman komt tijdens deze editie van ACSH junior optreden met zijn instrumenten, maar hij komt ook om erover te vertellen.

yuri
foto: Thom Janssen

MUZIEK RAKEN
We beginnen deze speciale junior editie met een paar korte optredens door leerlingen van de Sine Limite verrijkingsgroep. Deze optredens zijn het resultaat van het project Muziek Raken, waarin deze kinderen in vijf ochtenden hebben nagedacht over de definities van geluid en muziek, een gastles hebben gehad van improvisator Danibal, eigen instrumenten hebben gebouwd, een eigen muzieknotatiesysteem hebben ontwikkeld, hun eigen instrumenten hebben leren bespelen en een compositie hebben gemaakt, die hier ten gehore wordt gebracht. Spannend!

~DIF
~DIF is een nieuw programma van het Kunstenlab waarin de grenzen tussen beeldende kunst en experimentele geluidskunst worden opgezocht en overschreden. De nieuwe locatie in het Havenkwartier is hiervoor een uitgelezen plek. Hier ontstaan spannende cross-overs tussen de tentoonstellingen en de podiumkunsten. De optredens sluiten waar mogelijk aan bij de tentoonstellingen; ze zijn verrassend, experimenteel, vernieuwend en zorgen altijd weer voor een verdieping in de tentoonstelling. Het Kunstenlab programmeert deze optredens zelf, of in nauwe samenwerking met andere partners.

Datum: 7 juni 2015
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: volwassenen 7,50 en kinderen 2,50
Locatie: Kunstenlab, Scheepvaartstraat 12, Havenkwartier Deventer

Wil je alvast een voorproefje van het optreden op 7 juni? Kom dan vrijdagavond 22 mei vanaf 19.30 uur naar de Catch-avond in het Kunstenlab. Yuri Landman en 9 creatieve ondernemers uit de wereld van design, muziek, architectuur, fotografie en kunst vertellen tijdens deze avond aan publiek over hun fascinaties, inspiratiebronnen en drive.

18/04/2015: ACSH #39, Wolter Wierbos & Wilbert de Joode in De Perifeer, Havenkwartier LOS

April 5, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh39

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert alweer de 39ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer een aantal sessies van improv/jazz kanonnen Wolter Wierbos en Wilbert de Joode! Deze editie vindt plaats in thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Wolter Wierbos’ virtuositeit op de trombone is ongekend. Hij wordt geprezen om zijn beheersing van extreme en ongebruikelijke technieken. Zijn niet-aflatende ideeënstroom en kenmerkende dempergebruik lijken hem welhaast onbegrensde klankmogelijkheden te bieden. Hij won de belangrijkste Nederlandse jazzprijzen, maar de erkenning voor zijn spel reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Al meer dan dertig jaar speelt hij over de hele wereld. Hij geeft geregeld soloconcerten en speelt o.a. met ICP Orchestra, Bik Bent Braam, Gerry Hemingway Quintet, The Ex en Cecil Taylor. In de lange lijst met indrukwekkende samenwerkingsverbanden vinden we ook regelmatig Wilbert de Joode terug.

Contrabassist Wilbert de Joode mag, na ooit begonnen te zijn als autodidact, inmiddels gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van Collectieve Improvisatie en Instant Composing. Zijn enorme muzikale vocabulaire, zeggingskracht, toonvorming, klank-imaginatie en het gebruik van darmsnaren zijn kenmerkend voor zijn spel. Deze kwaliteiten maken van de Joode een geliefd bassist in de meest uiteenlopende groepen over de hele wereld en bovendien een gerespecteerd inspirator op improvisatiegebied. Net als Wolter Wierbos speelt ook hij in talloze groepen, o.a. met Michiel Braam, Ab Baars, Eric Boeren, Cor Fuhler, Ken Vandermark, Han Bennink en Michael Moore.

Verwacht een aantal korte, unieke concerten en een bijzondere luisterervaring in de intieme setting van De Perifeer. Wees op tijd voor een plekje!

De toegang is gratis(!) en dit programma maakt onderdeel uit van LOS, een open dag waar nog veel meer activiteiten plaatsvinden in Havenkwartier Deventer. Meer informatie vind je hier. Zeer de moeite waard!

Datum: 18 april, 2015
Tijden: 13.30u, 14.30u, 15.30u en 16.30u
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

25 feb 2015: ACSH #38 (junior), Toktek, VHS Anatomie Workshop

February 8, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh38-junior

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert alweer de 38ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH). Tevens de vijfde junior editie. De junior edities hebben een leuk en uitdagend programma voor zowel kinderen als volwassenen. Deze editie vindt plaats in Filmhuis De Keizer en bestaat uit twee delen: een workshop en een optreden.

VHS ANATOMIE WORKSHOP
Tijdens de VHS Anatomie Workshop herleven we het verleden door gloednieuwe films te maken met oude tapes. Na een introductie over de geschiedenis en techniek achter de VHS tape leren de deelnemers hoe je met innovatieve knip- en plaktechnieken oude films kan vermaken tot een totaal nieuw ding. De VHS Anatomie Workshop is een initiatief van kunstenaar en filmmaker Niek Hilkmann en maakt onderdeel uit van zijn media-archeologische project Keer Op Keer Weer.

Er kunnen maximaal 12 personen meedoen aan deze workshop, dus koop je kaarten voor de workshop op tijd! Op = op! De minimum leeftijd is 10 jaar en de workshop is minstens net zo leuk voor volwassenen. Het meebrengen van eigen videobanden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. De resultaten van deze workshop worden na afloop vertoond in de filmzaal, waar ze een nieuwe soundtrack krijgen in een live optreden van Toktek. Als je meedoet aan de workshop krijg je ook een kaartje voor de voorstelling.

TOKTEK
Toktek is de artiestennaam van muzikant en kunstenaar Tom Verbruggen. Toktek heeft een groot vermogen tot improvisatie wat ontstaat doordat hij zelf zijn eigen instrumenten bouwt en verbouwt (circuitbending). Synths, speelgoed en computers worden instrumenten met een compleet eigen geluid en worden aangestuurd door middel van joysticks. Alles wordt door hem live gesampeld, verdraaid en weer terug gesmeten om zo een structuur te creëren waarin het verwachtingspatroon geen kans krijgt. Hij geeft zijn publiek telkens opnieuw het “you ain’t seen nothing yet” gevoel.

In deze junior editie van ACSH maakt Toktek live de soundtrack bij de video’s die eerder gemaakt zijn in de VHS Anatomie Workshop. Hij zal hierbij ook het geluid van de videobanden als bronmateriaal gebruiken!

Datum: 25 februari 2015
Workshop: 10:30 – 13:00 uur
Voorstelling: 14:30 – 15:30 uur
Tickets voorstelling: 6,50 euro
Deelname aan de workshop + voorstelling: 6,50 euro (max. 12 personen, vanaf 10 jaar)
Locatie: Filmhuis De Keizer, Deventer

Kaarten voor de workshop hier
Kaarten voor de voorstelling hier

8 feb 2015: ~DIF in Kunstenlab > ACSH #37, Shackle

January 22, 2015    Ass-crack Stage-hack

dif-acsh37

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Deze eerste aflevering van het gloednieuwe ~DIF programma in het Kunstenlab komt tot stand in samenwerking met Esc.rec. en is de 37ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH).

~DIF staat voor ‘Different Music’ en is een geluidskunstprogramma waarin het Kunstenlab samen met anderen de grenzen tussen beeldende kunst en muziek verkent. Er zijn eerder drie ~DIF-festivals geweest, in samenwerking met Burgerweeshuis en WILLIE. De ~DIF-concerten borduren op dat concept voort.

Shackle is het duo Anne La Berge op fluit en elektronica en Robert van Heumen op laptop. Het derde ‘bandlid’ is het door hen zelf ontworpen digitale Shackle System, een computergestuurd communicatiesysteem waarmee de composities en improvisaties worden bewerkt en gestuurd. Het systeem levert nieuwe compositie-elementen en -restricties (bijvoorbeeld in geluidsmateriaal, timing, dynamiek of andere muzikale parameters), waarbij het de muzikanten vrij staat daar wel of niet op te reageren. Dit zorgt voor een fascinerend scala aan sonische opties; improvisatie en structuur vallen moeiteloos samen in de elektro-akoestische muziek van Shackle.

De carrière van Anne La Berge als fluitiste/improvisator/componist strekt zich uit over stilistische en internationale grenzen. Haar optredens brengen alle elementen bij elkaar waarop haar reputatie is gebaseerd: een woeste en vergaande virtuositeit, een voorliefde voor het improviseren, delicate microtonale texturen en melodieën, en een geheel unieke reeks van krachtige, percussieve fluit effecten, alles gecombineerd met elektronische bewerking. Naast het creëren van haar eigen werk, treedt ze regelmatig op in projecten van andere artiesten, van moderne kamermuziek tot geïmproviseerde elektronische muziek.

Robert van Heumen is een componist en improviserend muzikant die, met behulp van een laptop, meeslepende en hyper-dynamische elektro-akoestische muziek maakt. Als muzikant is live sampling zijn belangrijkste instrument. Met een joystick en andere tactiele controllers, worden brongeluiden live gemanipuleerd en bewerkt. Hij onderzoekt continu nieuwe strategieën voor live-sampling en is op zoek voor de perfecte balans tussen vrije improvisatie en gestructureerde muziek. De laptop wordt live gebruikt als instrument, maar ook in de studio om materiaal voor zijn elektro-akoestische composities te genereren.

Datum: 8 februari 2015
Aanvang: 16:00 uur
Toegang: 10 euro
Locatie: Kunstenlab, Scheepvaartstraat 12, Havenkwartier Deventer

December 14, 2014: ACSH #36, Coolhaven, Theater Bouwkunde

November 25, 2014    Ass-crack Stage-hack

acsh36

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert alweer de 36ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer (weer) een nieuw hoorspel door COOLHAVEN! Deze editie vindt plaats in Theater Bouwkunde, Deventer.

De Bipsters (een bebaard veganistisch vrouwengezelschap) willen met behulp van de Vasectomen de klok terugdraaien. Het voortbestaan van een utopische gemeenschap op de Moederkoek, waar enkel mannelijkheid bestaat, wordt hierdoor bedreigd. Brigadier 2TON (o.a. de oprichter van deze utopische enclave) gaat na een tip van Ernst Slagroom, alias ‘het opgewarmde nazi-lijk’, de strijd aan tegen het vocht. Hij maakt zich op voor de definitieve strijd om zijn bestaan. Zal het hem lukken de verderfelijke vocht en vasectomen-invloeden te overwinnen om voor altijd lang, gelukkig en ongestoord verder te leven op zijn droge planeet?

Na ‘De Planeet Van De Oeroude Kinderen’ en ‘Terugkeer Van De Ectoplasma Planeet’ nu het slot van deze bizarro* trilogie; ‘Aanval der Vasectomen’. Deel I en deel II waren eerder te zien in Havenkwartier Deventer, waar het publiek er zodanig door werd weggeblazen dat men mij nadrukkelijk heeft verzocht om ook het laatste deel te boeken als het uitkwam. Bij deze geef ik gehoor aan die oproep. Dit hoorspel is trouwens ook prima geschikt voor mensen die de eerste twee delen gemist hebben.

Coolhaven is een flexibele groep die op realistisch-kapitalistische wijze vloeit waar het nodig is, en opdroogt waar vocht overbodig is. Sinds ongeveer 1999 is Coolhaven actief in alle richtingen: performances, films, rockmuziek, hoorspelen, theater en gortdroge hermetische kunst. Niets is te min. Coolhaven bestaat uit Hajo Doorn, Peter Fengler en Lukas Simonis.

*Bizarro is een literair (non-)genre dat strenge regels kent. Opdat de positief-dogmatisch ingestelde belangstellende weet waar zij/hij aan toe is: 1) Aan de basis moet een goedkoop smakeloos idee staan, zoiets dat je in de kroeg bedenkt na het twaalfde rondje, dat minitueus & intrinsiek uitgewerkt wordt. Let wel! De slechte smaak in deze moet wel goed slecht zijn. 2) Het getuigt van goede slechte smaak om satan, de nazi’s of sadam hussein een cameo (of hoofdrol) te geven. 3) Namen van hoofdpersonen, situaties en algehele inspiratie komen vanuit een uitgebalanceerd menu van hóógstaande en zéér lage cultuur. 4) Het universum is even onstabiel als het medium. 5) Op het einde van het verhaal vergaat de wereld, of nog beter, het universum.

Datum: 14 December 2014
Aanvang: 20:30 uur
Tickets: 10 euro (voorverkoop via Theater Bouwkunde)
Locatie: Theater Bouwkunde, Deventer

November 1, 2014: ACSH #35, Fruit Power in Kunstenlab

October 20, 2014    Ass-crack Stage-hack

acsh35

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. en Kunstenlab presenteren samen de 35ste editie van de Ass-crack Stage-hack (ACSH). Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Kunstenlab in Havenkwartier Deventer, maar tevens als aftrap van het nieuwe geluidskunst- en experimentele muziekprogramma in Kunstenlab. Vanaf 13:00 uur is de eerste Kunstenlab tentoonstelling ‘Food for Thought’ al te bezichtigen. De opening begint om 17:00 uur en deze editie van ACSH is daar een onderdeel van. Meer informatie vind je hier.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een appel beter klinkt dan een perzik? Wel eens non-verbale communicatie met een banaan gehad? Het mobiele laboratorium van Fruit Power laat zien hoe je muziek uit een sinaasappel perst!

Zoals de Babyloniërs al wisten, kan je van fruit een batterij maken door er twee verschillende soorten metaal in te steken. Het Fruit Power Research Team tilt deze oude kennis naar een hoger niveau. Met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van In Fructo Fertilisatie en Micro-Modulaire Transfruitatie, analyseert het team het elektrische gedrag van verschillende soorten fruit en zet deze unieke energiepatronen om in hoorbare frequenties.

FruitPower is zowel een installatie als een performance, het is een organische synthesizer vol muzikale vitaminen.

Datum: 1 november, 2014
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis!