18/11/2017 – 07/01/2018: Instruments Make Play

November 22, 2017    News, Sediment

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

INSTRUMENTS MAKE PLAY is een nieuw festival waarin makers en bespelers van zelf gebouwde en uitgevonden instrumenten centraal staan. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden in november en december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats.

In Kunstenlab worden de museale aspecten van een aantal makers gepresenteerd in de vorm van een twee maanden lange tentoonstelling – met bijzondere performance avonden op 1 en 8 december (ga dat zien!!!). In deze tentoonstelling worden een aantal Esc.rec. Sediment uitgaves van Radboud Mens, Jeroen Diepenmaat en Eli Gras getoond, die naast uitgave ook een instrument zijn.

Op 7 januari – de laatste dag van deze tentoonstelling – worden twee nieuwe Sediment uitgaven officieel uitgebracht en gepresenteerd: ‘Grass Velvet’ van Eli Gras – nu al als preview te zien – en ‘Tak’ van Jeroen Diepenmaat – die nu in installatievorm in de tentoonstelling staat.

Instruments Make Play wordt gecureerd en geproduceerd door Lukas Simonis (Klangendum/Worm – Rotterdam), Julie Dassaud (Kulter – Amsterdam) en Harco Rutgers (De Perifeer – Deventer).

Check instrumentsmakeplay.nl voor meer informatie en het volledige programma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.