19/07/2017: Esc.rec. & De Perifeer op Valkhof festival

July 4, 2017    News

Als eigenaar van platenlabel Esc.rec. en podium De Perifeer ben ik dit jaar opnieuw uitgenodigd als gastprogrammeur op het Valkhof festival en mag hij een compleet avondprogramma verzorgen in de Valkhofkapel, een prachtige locatie en oase binnen het festivalrumoer.

Seamus Cater
Seamus Cater combineert songwriting met hedendaagse akoestische muziek. Zijn recentste album The Three Things You Can Hear gebruikt de heropleving van folk en 60’s minimalisme als bronmateriaal. Zijn songs staan bekend om hun conceptuele verhaallijnen en hij zoekt naar spectrale sonische verbindingen tussen zijn stem en de duetconcertina waarop hij zichzelf begeleidt. Akoestiek speelt een belangrijke rol in zijn live optredens, dus in de Valkhofkapel kan dit zomaar een magisch concert worden.

Plan Kruutntoone
Plan Kruutntoone presenteert hun vijfde album in 25 jaar! ‘Wat doen de handen’ is uitgebracht door Esc.rec. op vinyl en als download. Stukken voor ontsporend trio (bassen, slagwerk, zelfbouwbanjo en gitaar) en voor strijkkwartet. Zacht en zorgvuldig en gedwongen keihard over de kop. Teksten van Beckett en Hans. In de Valkhofkapel speelt Plan Kruutntoone als trio, kaal, geconcentreerd en tot op het bot; alles van de nieuwe plaat en ander materiaal.

Jeroen Diepenmaat
Jeroen Diepenmaat is beeldend (geluids)kunstenaar en muzikant. In zijn werk maakt hij vaak nogal eigenzinnig gebruik van draaitafels en het zwarte goud. Maar ook als DJ weet hij keer op keer te verrassen met indrukwekkende selecties uit zijn breed uitwaaierende muziekcollectie.

Harco Rutgers
Harco Rutgers duikt parels op en vormt ze naar zijn hand. Zijn DJ sets zijn het cement van deze avond in de Valkhofkapel, maar vormen tegelijkertijd een op zichzelf staand, afgebakend geheel. Draaien in de akoestiek en sfeer van de kapel is vorig jaar zeer goed bevallen. Opnieuw de diepte in.

Programmatijden
20:00 Harco Rutgers (dj)
20:30 Seamus Cater (live)
21:15 Harco Rutgers (dj)
22:00 Plan Kruutntoone (live)
22:45 Jeroen Diepenmaat (dj)
0:00 einde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.