15/04/2017: ACSH #54 / LOS festival: Cactus Truck ft. Antonio Borghini

March 28, 2017    Ass-crack Stage-hack

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Een jaar of 6 geleden zorgt freejazztrio Cactus Truck voor een explosie die amper zijn gelijke kent binnen de jazz van de Lage Landen. Saxbeest John Dikeman, snarengeselaar Jasper Stadhouders en drummer Onno Govaert trekken van leer met een furieuze, hondsdolle energie, en met woest kronkelende improvisaties en explosieve brokken tyfusherrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Terrie Ex (van The Ex) het trio destijds enthousiast beschreef als de ontdekking van het jaar.

De drie hebben sindsdien bepaald niet stilgezeten en hebben zich intussen laten kennen als veelzijdige improv/jazz zwaargewichten in talloze samenwerkingen. Als Cactus Truck zijn ze nog altijd een regelrechte natuurkracht, een driftig om zich heen stampende freejazztornado met de attitude van een punkband. Cactus Truck behoort tot het opwindendste dat dezer dagen te horen valt, in welk genre dan ook.

Bij wijze van zeer aangename verrassing besluit Cactus Truck voor dit optreden bovendien bassist Antonio Borghini – die een weekje in Nederland is – in de gelederen op te nemen. Een geweldenaar op de bas die net als de leden van Cactus Truck een indrukwekkende staat van dienst heeft en o.a. speelde met Han Bennink, Hamid Drake en Mike Patton.

Samen zullen ze in korte sets verspreid over de middag optreden in De Perifeer. Solo sessies behoren hierbij ook tot de mogelijkheden. Het kan allemaal niet op! Exacte speeltijden worden later bekend gemaakt.

John Dikeman: saxofoon
Jasper Stadhouders: gitaar
Antonio Borghini: bas
Onno Govaert: drums

Deze optredens in De Perifeer maken onderdeel uit van LOS festival 2017 in Havenkwartier Deventer. LOS is een intiem festival, waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. De kracht van kunst, cultuur en ondernemerschap samengeperst op 20 hectare. Met concerten, dj’s, kunst, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils.

Datum: Zaterdag 15 april, 2017
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.