17/07/2016: The Void*, Michel Banabila, Lomechanik, Esc.rec. & Shipwrec – Valkhof Festival

July 15, 2016    News

valkhof

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Met live optredens van The Void* en Michel Banabila en DJ-sets van Jorg (Lomechanik), Harco (Esc.rec.) en Ferdi (Shipwrec), wordt de Valkhofkapel voor één avond dé plek voor liefhebbers van avontuurlijke elektronica, drones, noise, ambient, beats en meer diverse wereldse en buitenaardse klanken.

The Void* (spreek uit: The Void Pointers) zijn al enkele jaren bezig een eigen klankwereld te ontwikkelen op het snijvlak van ambient, live electronics, drones en postrock. Het trio, bestaande uit Roald van Dillewijn, Eric Magnée en Tijs Ham, is op zoek naar nieuwe expressieve geluiden en kiest ervoor om hier een eigen instrumentarium voor te bouwen. Zowel door het coden van software als het knutselen aan hardware wordt een eigen sonisch universum gekneed. Diepe klanktexturen worden afgewisseld door massieve geluidsmuren om vervolgens weer terug te keren naar een fragiele pianonoot. Hun album ‘Values’ wordt op 10 juni uitgebracht door drie(!) samenwerkende kwaliteitslabels uit de lage landen: Lomechanik, Esc.rec. en Shipwrec. Deze labels stelden voor de gelegenheid gezamenlijk een compleet avondprogramma samen voor het Valkhof festival.

Componist, producer en geluidskunstaar Michel Banabila brengt muziek uit sinds 1983 en heeft de scores voor talloze films, documentaires, videokunst, theaterstukken en choreografieën geproduceerd. Banabila mengt verschillende disciplines en muziekstijlen, en gebruikt elementen en invloeden uit jazz, elektronische muziek, klassiek en wereldmuziek. Zijn muziek is hierdoor moeilijk te categoriseren. In aanvulling op akoestische instrumentatie, maakt Banabila gebruik van elektronica, veldopnames, en fragmenten van radio, tv en internet. Hij werkte o.a. samen met Anton Goudsmit, Erkan Ogur, Hanyo van Oosterom, Holger Czukay, Joshua Samson, Machinefabriek, Geert Mul, Mete Erker, Oene van Geel, Radboud Mens, Salar Asid, Sandhya Sanjana, Scanner, Eric Vloeimans en Zenial.

20.00. 20.30 – Harco (Esc.rec.)
20.30. 21.15 – Michel Banabila
21.15. 21.45 – Jorg (Lomechanik)
21.45. 22.45 – The Void*
22.45. 24.00 – Ferdi (Shipwrec)

Datum: Zondag 17 juli, 2016
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis!
Locatie: Valkhof festival, Nijmegen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.