16/07/2016: ACSH #48, The Void* presents ‘Values’

July 15, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh48

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 48ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. The Void* ontwikkelt al jaren een klankwereld op het snijvlak van ambient, live electronics, drones en postrock en werkt in 2015 aan het album ‘Values’ wat op 10 juni wordt uitgebracht door drie(!) kwaliteitslabels: Lomechanik, Esc.rec. en Shipwrec.

The Void* (spreek uit: The Void Pointers) bestaat uit Roald van Dillewijn, Eric Magnée en Tijs Ham. Dit trio is op zoek naar nieuwe expressieve geluiden en kiest ervoor om hier een eigen instrumentarium voor te bouwen. Zowel door het coden van software als het knutselen aan hardware wordt een eigen sonisch universum gekneed. Diepe klanktexturen worden afgewisseld door massieve geluidsmuren om vervolgens weer terug te keren naar een fragiele pianonoot.

Eind 2014 zijn The Void* naar Frankrijk afgereisd om nieuw materiaal op te nemen. Een week met wijn, kaas, koeien en vooral veel muziek. Heel veel muziek. De opnamen zijn ontstaan uit vrije improvisaties, waaruit al snel structuren of spelregels ontstonden en klanktapijten die wel of niet samenwerkten. Heel 2015 is de band bezig geweest met luisteren, knippen, plakken, lagen toevoegen, lagen verwijderen, vervormen, destilleren, laten rijpen en aanscherpen om uiteindelijk tot de kern te komen: het album ‘Values’.

Deze plaat van The Void* past naadloos in de catalogi van de drie samenwerkende platenlabels die de plaat uitbrengen. Zowel muzikaal als esthetisch, want ook de verpakking van deze 12” plak vinyl is weer van een oogstrelende klasse. Dit optreden in De Perifeer is onderdeel van een reeks albumpresentaties. Het album is hierbij uiteraard verkrijgbaar. Tenzij het al is uitverkocht, want het is een gelimiteerde uitgave (300). Vanaf 10 juni is de plaat te bestellen.

Datum: Zaterdag 16 juli, 2016
Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 5 euro
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees er op tijd bij!

2 thoughts on “16/07/2016: ACSH #48, The Void* presents ‘Values’”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.