26/06/2016: ACSH #47, Guido Möbius & Roald van Dillewijn

June 19, 2016    Ass-crack Stage-hack

acsh47

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert de 47ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) in de intieme setting van thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer. In deze editie presenteert Guido Möbius zijn nieuwe album Batagur Baska, wat recent uitkwam op Shitkatapult, het label van T. Raumschmiere en Apparat. Roald van Dillewijn presenteert de uitkomsten van Digilog, een project waarin hij onderzoek doet naar door hemzelf gemodificeerde gitaareffecten. Twee pedaalvirtuozen dus, want ook in de concerten van Möbius spelen de pedalen vaak een hoofdrol.

Guido Möbius is een multi-instrumentalist met een voorkeur voor hoekige grooves, polyritmische percussie patronen, handgemaakte techno, drones, voortdurend veranderende harmonieën en gospel(!). Luisteraars die uitsluitend via zijn album releases met zijn muziek in aanraking zijn gekomen, staat live een verrassing te wachten. Dat is vooral te wijten aan het feit dat Möbius geen enkele poging doet om zijn albums te vertalen naar een live performance. Integendeel: met hulp van niet meer dan zijn gitaar, zijn stem, een trompet en tal van effectpedalen, creëert hij zeer energieke, hypnotische muziek met een ruime dosis humor. Op het podium wordt hij omringd door een serie verbonden effectpedalen die hij beheerst als in een trance. Zijn meesterlijk improvisatievermogen is voor een groot deel de fascinatie van zijn optredens. Deze Berlijnse muzikant beheerst de kunst van het subtiel inbrengen van radicale geluiden en ondanks de meest onverwachte wendingen een track niet te laten ontsporen. Een aantal van jullie weet dit natuurlijk allemaal allang, want Guido Möbius was een paar jaar geleden al eens eerder te gast in het Havenkwartier, tijdens ACSH #23.

Roald van Dillewijn is klankontwerper, softwareontwerper voor geluid en muziek, componist en performer. Hij maakt o.a. deel uit van noise/drone/improvisatietrio Puin+Hoop en vormt samen met Eric Magnée en Tijs Ham het trio The Void*, op het snijvlak van ambient, live electronics, drones en postrock. Esc.rec. brengt op 10 juni samen met de labels Lomechanik en Shipwrec hun eerste album uit. The Void* komt in deze periode ook optreden in De Perifeer, maar vandaag staat Roald van Dillewijn hier solo, om zijn project Digilog te presenteren. Een experimenteel onderzoeksproject waarin gitaarpedalen worden gehackt, om er nieuwe geluiden mee te kunnen creëren. Er is nieuwe hardware aan de pedalen toegevoegd, waarna elke parameter met zelfgeschreven software door een computer kan worden aangestuurd. Digilog wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en STEIM.

Aansluitend worden in Kunstenlab (vlak naast De Perifeer) twee tentoonstellingen geopend: Stilstand.gif en de tentoonstelling van Danielle Lemaire. De tentoonstelling van Lemaire is op initiatief van Esc.rec. en De Perifeer georganiseerd, naar aanleiding van haar concert in De Perifeer.

Datum: Zondag 26 juni, 2016
Deur open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur
Entree: 10 euro (bestel tickets via Ticketpunk)
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer
LET OP: De Perifeer is klein en snel gevuld, dus wees er op tijd bij en haal je tickets in de voorverkoop!

2 thoughts on “26/06/2016: ACSH #47, Guido Möbius & Roald van Dillewijn”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.