07/06/2015: ~DIF in Kunstenlab > ACSH #40 (junior), Yuri Landman & Muziek Raken

May 24, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh40

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Deze tweede aflevering van het ~DIF programma in het Kunstenlab komt tot stand in samenwerking met Esc.rec. en is de 40ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH). Deze ACSH is weer een speciale junior editie; een leuk en uitdagend programma voor zowel kinderen als volwassenen.

YURI LANDMAN
Yuri Landman is muzikant en instrumentbouwer. In het begin van zijn carrière verwierf hij faam met een reeks instrumenten die hij bouwde voor Sonic Youth, Half Japanese, Enon, Lou Barlow, The Dodos, Blood Red Shoes, Liars, Liam Finn, The Veils, Melt-Banana, The Go! Team, These Are Powers, Health, Jay Malhotra (Kate Nash), Mauro Pawlowski (dEUS), Peter James Taylor, Rhys Chatham, Philippe Petit, en vele andere artiesten uit het alternatieve circuit. Rond 2008 begon hij met het geven van lezingen en presentaties met zijn instrumenten, wat in 2009 aanleiding gaf tot het geven van een praktische workshop instrumenten bouwen. Sindsdien concentreert hij zich volledig op zijn eigen muziekprojecten en workshops waarbij hij in Europa en de VS collecties instrumenten bouwt en ermee musiceert in instant samengestelde formaties.

Yuri Landman komt tijdens deze editie van ACSH junior optreden met zijn instrumenten, maar hij komt ook om erover te vertellen.

yuri
foto: Thom Janssen

MUZIEK RAKEN
We beginnen deze speciale junior editie met een paar korte optredens door leerlingen van de Sine Limite verrijkingsgroep. Deze optredens zijn het resultaat van het project Muziek Raken, waarin deze kinderen in vijf ochtenden hebben nagedacht over de definities van geluid en muziek, een gastles hebben gehad van improvisator Danibal, eigen instrumenten hebben gebouwd, een eigen muzieknotatiesysteem hebben ontwikkeld, hun eigen instrumenten hebben leren bespelen en een compositie hebben gemaakt, die hier ten gehore wordt gebracht. Spannend!

~DIF
~DIF is een nieuw programma van het Kunstenlab waarin de grenzen tussen beeldende kunst en experimentele geluidskunst worden opgezocht en overschreden. De nieuwe locatie in het Havenkwartier is hiervoor een uitgelezen plek. Hier ontstaan spannende cross-overs tussen de tentoonstellingen en de podiumkunsten. De optredens sluiten waar mogelijk aan bij de tentoonstellingen; ze zijn verrassend, experimenteel, vernieuwend en zorgen altijd weer voor een verdieping in de tentoonstelling. Het Kunstenlab programmeert deze optredens zelf, of in nauwe samenwerking met andere partners.

Datum: 7 juni 2015
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: volwassenen 7,50 en kinderen 2,50
Locatie: Kunstenlab, Scheepvaartstraat 12, Havenkwartier Deventer

Wil je alvast een voorproefje van het optreden op 7 juni? Kom dan vrijdagavond 22 mei vanaf 19.30 uur naar de Catch-avond in het Kunstenlab. Yuri Landman en 9 creatieve ondernemers uit de wereld van design, muziek, architectuur, fotografie en kunst vertellen tijdens deze avond aan publiek over hun fascinaties, inspiratiebronnen en drive.

One thought on “07/06/2015: ~DIF in Kunstenlab > ACSH #40 (junior), Yuri Landman & Muziek Raken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.