18/04/2015: ACSH #39, Wolter Wierbos & Wilbert de Joode in De Perifeer, Havenkwartier LOS

April 5, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh39

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert alweer de 39ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH) met dit keer een aantal sessies van improv/jazz kanonnen Wolter Wierbos en Wilbert de Joode! Deze editie vindt plaats in thuisbasis De Perifeer, Havenkwartier Deventer.

Wolter Wierbos’ virtuositeit op de trombone is ongekend. Hij wordt geprezen om zijn beheersing van extreme en ongebruikelijke technieken. Zijn niet-aflatende ideeënstroom en kenmerkende dempergebruik lijken hem welhaast onbegrensde klankmogelijkheden te bieden. Hij won de belangrijkste Nederlandse jazzprijzen, maar de erkenning voor zijn spel reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Al meer dan dertig jaar speelt hij over de hele wereld. Hij geeft geregeld soloconcerten en speelt o.a. met ICP Orchestra, Bik Bent Braam, Gerry Hemingway Quintet, The Ex en Cecil Taylor. In de lange lijst met indrukwekkende samenwerkingsverbanden vinden we ook regelmatig Wilbert de Joode terug.

Contrabassist Wilbert de Joode mag, na ooit begonnen te zijn als autodidact, inmiddels gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van Collectieve Improvisatie en Instant Composing. Zijn enorme muzikale vocabulaire, zeggingskracht, toonvorming, klank-imaginatie en het gebruik van darmsnaren zijn kenmerkend voor zijn spel. Deze kwaliteiten maken van de Joode een geliefd bassist in de meest uiteenlopende groepen over de hele wereld en bovendien een gerespecteerd inspirator op improvisatiegebied. Net als Wolter Wierbos speelt ook hij in talloze groepen, o.a. met Michiel Braam, Ab Baars, Eric Boeren, Cor Fuhler, Ken Vandermark, Han Bennink en Michael Moore.

Verwacht een aantal korte, unieke concerten en een bijzondere luisterervaring in de intieme setting van De Perifeer. Wees op tijd voor een plekje!

De toegang is gratis(!) en dit programma maakt onderdeel uit van LOS, een open dag waar nog veel meer activiteiten plaatsvinden in Havenkwartier Deventer. Meer informatie vind je hier. Zeer de moeite waard!

Datum: 18 april, 2015
Tijden: 13.30u, 14.30u, 15.30u en 16.30u
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer

One thought on “18/04/2015: ACSH #39, Wolter Wierbos & Wilbert de Joode in De Perifeer, Havenkwartier LOS”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.