25 feb 2015: ACSH #38 (junior), Toktek, VHS Anatomie Workshop

February 8, 2015    Ass-crack Stage-hack

acsh38-junior

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. presenteert alweer de 38ste editie van de avontuurlijke concertreeks Ass-crack Stage-hack (ACSH). Tevens de vijfde junior editie. De junior edities hebben een leuk en uitdagend programma voor zowel kinderen als volwassenen. Deze editie vindt plaats in Filmhuis De Keizer en bestaat uit twee delen: een workshop en een optreden.

VHS ANATOMIE WORKSHOP
Tijdens de VHS Anatomie Workshop herleven we het verleden door gloednieuwe films te maken met oude tapes. Na een introductie over de geschiedenis en techniek achter de VHS tape leren de deelnemers hoe je met innovatieve knip- en plaktechnieken oude films kan vermaken tot een totaal nieuw ding. De VHS Anatomie Workshop is een initiatief van kunstenaar en filmmaker Niek Hilkmann en maakt onderdeel uit van zijn media-archeologische project Keer Op Keer Weer.

Er kunnen maximaal 12 personen meedoen aan deze workshop, dus koop je kaarten voor de workshop op tijd! Op = op! De minimum leeftijd is 10 jaar en de workshop is minstens net zo leuk voor volwassenen. Het meebrengen van eigen videobanden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. De resultaten van deze workshop worden na afloop vertoond in de filmzaal, waar ze een nieuwe soundtrack krijgen in een live optreden van Toktek. Als je meedoet aan de workshop krijg je ook een kaartje voor de voorstelling.

TOKTEK
Toktek is de artiestennaam van muzikant en kunstenaar Tom Verbruggen. Toktek heeft een groot vermogen tot improvisatie wat ontstaat doordat hij zelf zijn eigen instrumenten bouwt en verbouwt (circuitbending). Synths, speelgoed en computers worden instrumenten met een compleet eigen geluid en worden aangestuurd door middel van joysticks. Alles wordt door hem live gesampeld, verdraaid en weer terug gesmeten om zo een structuur te creëren waarin het verwachtingspatroon geen kans krijgt. Hij geeft zijn publiek telkens opnieuw het “you ain’t seen nothing yet” gevoel.

In deze junior editie van ACSH maakt Toktek live de soundtrack bij de video’s die eerder gemaakt zijn in de VHS Anatomie Workshop. Hij zal hierbij ook het geluid van de videobanden als bronmateriaal gebruiken!

Datum: 25 februari 2015
Workshop: 10:30 – 13:00 uur
Voorstelling: 14:30 – 15:30 uur
Tickets voorstelling: 6,50 euro
Deelname aan de workshop + voorstelling: 6,50 euro (max. 12 personen, vanaf 10 jaar)
Locatie: Filmhuis De Keizer, Deventer

Kaarten voor de workshop hier
Kaarten voor de voorstelling hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.