November 1, 2014: ACSH #35, Fruit Power in Kunstenlab

October 20, 2014    Ass-crack Stage-hack

acsh35

(I decided to write this page in Dutch, since it’s about a local event)

Esc.rec. en Kunstenlab presenteren samen de 35ste editie van de Ass-crack Stage-hack (ACSH). Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Kunstenlab in Havenkwartier Deventer, maar tevens als aftrap van het nieuwe geluidskunst- en experimentele muziekprogramma in Kunstenlab. Vanaf 13:00 uur is de eerste Kunstenlab tentoonstelling ‘Food for Thought’ al te bezichtigen. De opening begint om 17:00 uur en deze editie van ACSH is daar een onderdeel van. Meer informatie vind je hier.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een appel beter klinkt dan een perzik? Wel eens non-verbale communicatie met een banaan gehad? Het mobiele laboratorium van Fruit Power laat zien hoe je muziek uit een sinaasappel perst!

Zoals de Babyloniërs al wisten, kan je van fruit een batterij maken door er twee verschillende soorten metaal in te steken. Het Fruit Power Research Team tilt deze oude kennis naar een hoger niveau. Met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van In Fructo Fertilisatie en Micro-Modulaire Transfruitatie, analyseert het team het elektrische gedrag van verschillende soorten fruit en zet deze unieke energiepatronen om in hoorbare frequenties.

FruitPower is zowel een installatie als een performance, het is een organische synthesizer vol muzikale vitaminen.

Datum: 1 november, 2014
Deur open: 13:00 uur
Aanvang: 18:00 uur
Entree: gratis!

2 thoughts on “November 1, 2014: ACSH #35, Fruit Power in Kunstenlab”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.