Skip to Content

Mousique

Wild Wild Ambient boys - We Don't Rock (review) "Een mysterieuze en filmische trip die je met groot gemak meevoert naar andere werelden"

Published: December 31, 2013
Tags: esc.rec.39, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

Wild Wild Ambent Boys – We Don’t Rock
Review in Mousique:

Wild Wild Ambient Boys is het samenwerkingsproject van Hidde van Schie en Jeroen S. Rozendaal (o.a. The Minor Details). We Don’t Rock kun je omschrijven als electro-akoustische muziek. Jeroen zorgt voor de ambientachtige electronica, Hidde is verantwoordelijk voor snarenspel en vocalen (al wordt er weinig echt gezongen op dit album). De (electrische) gitaren van Hidde zorgen ervoor dat het geheel af en toe zelfs wat naar postrock neigt. Flarden Notwist, Boards Of Canada, een vleugje Godspeed en een snufje David Sylvian kun je terughoren, maar WWAB heeft toch vooral een eigen en uniek geluid. Een minimalistisch geluid, dat wel, het is geen easy listening. Maar We Don’t Rock is een echt groeialbum, dat bij de meesten niet na slechts een luisterbeurt zal beklijven.

Dat hun muziek niet in een hokje lijkt te passen geven ze zelf ook op humoristische wijze aan in hun beschrijving van hun geluid: “xerox euphoria, belangrijke invloeden zijn keramieken flamingo’s, Microsoft Office, David Hamilton en herinneringen aan paarden in de late jaren `60.” De heren hebben ruim de tijd genomen voor dit album: de tracks werden over een periode van 4 jaar opgenomen. En toch klinkt WDR niet als een amalgaam van allerhande experimenten, maar eerder als een mysterieuze en filmische trip die je met groot gemak meevoert naar andere werelden. Luistertip: koptelefoon.

Peter

No comments yet.