Skip to Content

Belgian Music

Wild Wild Ambient Boys - We Don't Rock (review) "Af en toe horen we flarden Aphex Twin en Boards of Canada voorbij fladderen"

Published: December 8, 2013
Tags: esc.rec.39, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

Wild Wild Ambent Boys – We Don’t Rock
Review on Belgian Music:

De titel van We Don’t Rock liegt er niet om, conventionele rocknummers moet je hier niet op zoeken. Het duo Hidde Van Schie en Jeroen S. Rozendaal alias Wild Wild Ambient Boys experimenteert met abstracte elektronica, en dat resulteert in een ontspannende luistertrip, die soms echter te schetsmatig aandoet. Af en toe horen we flarden Aphex Twin en Boards of Canada voorbij fladderen, maar de muziek op We Don’t Rock is in het algemeen nog een stukje minimaler. Zeker bij een eerste luisterbeurt is het mogelijk dat de nummers nog langs je heen glijden, maar hoe vaker je dit luistert hoe meer je beseft dat het ‘less is more’-principe hier van toepassing is. En nadat de plaat een tijdje in je cd-speler gelogeerd heeft, vallen ook de details je beter op. De sporadische field recordings en strings zorgen weldegelijk voor meerwaarde. Enig minpuntje is dat het de nummers wat ontbreekt aan een zekere spanningsboog, de elektronica is soms wat te vrijblijvend en slaagt er niet altijd in om je te prikkelen.

Desalniettemin is dit wel een intrigerend schijfje muziek waarin het leuk verdwalen is. Tip: luister dit in je bed via je koptelefoon net voor het slapengaan. Deze cd is immers op zijn best wanneer je je in een halve slaaptoestand bevindt.

jonasdewaele

No comments yet.