Skip to Content

Gonzo (circus)

J'ee-haw! Compact Disc & J'ee-haw! Remixed (review)

Published: December 13, 2004
Tags: esc.rec.01, esc.rec.02, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

Review in Gonzo Circus (www.gonzocircus.com):
Een cd vol langdurige stiltes die onregelmatig brutaal de nek worden omgewrongen door de cowboykreet j’ee-haw! Ziedaar de essentie van het originele debuut van vormgevers Jeannette Knigge en Harco Rutgers. Van muziek genieten is er niet bij, maar je zal het met me eens zijn dat dit schijfje onbeperkte mogelijkheden biedt. Speel het onaangekondigd en discreet af op het werk, tijdens een vergadering, in het station, tijdens een vrijpartij of in de auto terwijl je met een pokerface naar de onbegrijpende tronies van de andere aanwezigen staart.

Het j’ee-haw! concept wordt nog verder uitgediept op een dubbele cd met negenentwintig remixen van illustere onbekenden die schouder aan schouder strijden met Hollands Experimentele Glorie: Ios Smolders, Roel Meelkop, Peter Duimelinks, Radboud Mens en Frans de Waard.
Natuurlijk haalt niemand het in zijn hoofd om even radicaal te klinken als het origineel, al dropt Meelkop een welgemikte ‘Jihad’ en een tikkende bom. De deelnemers verknippen en vervormen de kreet tot een nieuw geluid (Freiband) of gebruiken hem als sample in een eigen compositie (Jonx, Parkside en vele anderen). De neiging om er een geschift countrydeuntje van te maken is vanzelfsprekend aanwezig, maar er wordt met evenveel gemak house, pop, electro, hiphop en ambient geproduceerd.

Ondanks de schijnbaar beperkte geluidsbron is ‘J’ee-haw! Remixed’ een gevarieerde verzamalaar geworden, die vlak na ‘Kaw-Liga’ van The Residents op de draaitafel gesmakt zal worden op de eerstvolgende (pv) cowboyfuif!
(pv)

No comments yet.