Skip to Content

Bas Verbeek

Gluid (review)

Published: March 3, 2006
Tags: esc.rec.08, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

Review by BasVerbeek.nl (www.basverbeek.nl):
Vorige week kwamen mij wat uitgaven van het labeltje esc.rec. toe ter beluistering. Eén ervan greep mijn aandacht het meest: Gluid. Want mijn god wat is dat een waar meesterwerk. Mensen die al jaren zitten te wachten op een degelijk vervolg op Lifeforms van The Future Sound Of London moeten direct deze cd gaan aanschaffen (excuses voor de opdringerigheid).

Met een verzameling van met microfoon opgenomen huis- speeltuin- en gaarkeukengeluiden wordt een ambientplaat gemaakt die je naar de zevende hemel meeneemt. Voor de compleet lyrische recensie moet je maar even op Oor 6 wachten, maar je kan natuurlijk ook alvast het heft in eigen handen nemen en op zijn minst de site van esc.rec. en de gluid subsite daarop al bezoeken en een en ander luisteren. Hoe vaker je het luistert hoe intrigerender en verslavender het wordt. En dit soort Britse genialiteit van eigen bodem, het is toch wat.

Check ook andere artiesten zoals Maga; bezig op een andere manier, maar het levert ook onderhoudende plaatjes op. Maar het is echt Gluid die met afstand er met de hoofdprijs vandoor gaat.
(Bas Verbeek)

No comments yet.