Skip to Content

NiKa

Doos Where The Days (review)

Published: May 30, 2006
Tags: esc.rec.10, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

Review by NiKa’s Weblog (nika.web-log.nl):
Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Na 13 jaar ruzie en miscommuniactie, stonden ze gebroederlijk op het podium: Berndz, Gitbas Jodel en Herr Rosdorff, alias De Bronstgieters. Toen ik destijds als broekie van 16 jaar Popbelang binnenstapte waren de Bronstgieters net op het hoogtepunt van hun carriere. Zo stonden ze in de halve finale van De Grote Prei en speelden ze op tv bij Paul Haenen (of was het Hanneke Groenteman?)

Nu, 13 jaar later laten ze zien dat ze het nog steeds kunnen. Een absurde mix van Muziek en Theater die anno 2006 nog steeds interessant is om naar te kijken. In principe was de belofte dat het om een eenmalige reunie zou gaan, maar beloftes zijn er om te breken. Wat mij betreft op naar de volgende reunie!

Ik was er met Daan, Martin en Boots, maar ‘t Ukien zat vol met bekende gezichten van vroeger. Ook leuk om Bas van Pfaff weer eens te spreken. Hij speelde in het voorprogramma (over mijn drumstel: dammn wat klinkt dat kitje lekker (!)) Ik ken hem van zijn vorige band Seedling , die ik destijds op tv heb gehaald. (Samen met Opgezwolle (eerste tv optreden van de jongens ooit), 16 Down , Zober (wie?) en Zea). Thanx voor de CD nog, Bas! Uiteraard De Bronstgieters ook bedankt voor de CD, De Preis en het T-shirt…

Al met al een erg gezellige avond. Alleen jammer dat ik een beetje te veel had gedronken…

No comments yet.