VPRO 3voor12

July 19, 2008    esc.rec.20, Press

Ondanks dat Surface Noise en dus ook Yop zich hebben opgesloten in de studio is het 3voor12 gelukt om deze sing/songwriter zover te krijgen ons notoire lijstje met vragen te beantwoorden. Hij is bij deze ook de grote uitzondering wat betreft het zappen/uitmoorden/vluchten voor onze buitenaardse universumgenoten.

Doe jij het op muziek?

“Ja, maar niet structureel. Het is sowieso een win-win situatie voor de buren. Zo horen ze nog eens iets verfrissends en het verbergt ook een hoop.”

Welk nummer en/of welke band wil je NOOOOIT meer horen?

“Obla Di Obla Da van the Beatles of Kokomo van de Beach Boys. Misschien niet de slechtste nummers van deze groepen, maar wel de irritantste die je daarnaast op elk onbewaakt moment kunt horen in supermarkten, televisieseries en op verjaardagen van je oom.”

Als je op de dansvloer staat, welk nummer MOET de DJ draaien?

“Walking on thin ice van Yoko Ono. Het heeft een geweldige stuwende bas, rare drums, gitaar-explosies en emotionele zang. Ze verdient meer respect.”

Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht?

“Een stapeltje lo-fi-cd’s: Boyracer, 3d’s, Strapping Fieldhands.”

Noem je drie favoriete bands uit Rotterdam:

“Politics; de hoop in bange dagen, The Cuties: de trots van de regio en Yvette Mulder; de grote onbekende die eens haar album moet afmaken.”

Wat is je favoriete bandshirt en hoe kom je eraan?

“Ik had een Weezer t-shirt, waarop ze Elvis nadoen. Er staat op: Brush your teeth and do your homework. Ik heb het gekocht bij de Free Record Shop met kleedgeld dat ik van mijn moeder kreeg. Het koste 10 gulden en raakte ernstig beschadigd tijdens een disco op de korfbalvereniging.”

Hoe zou je je (eventuele/volgende) band noemen?

“Jamaal en de Hetero’s of The Dont’s and Be Careful’s. Mijn favoriete bandnaam is overigens Thunderclap Newman. Er bestaat geen betere.”

Als je bezoek krijgt van een buitenaards wezen welke plaat zet je dan op en waarom?

“Het is ongastvrij als je meteen iets voorschotelt dat je gast niet kent. Kleine kans dat het wezen iets kent van onze beschaving, maar bijvoorbeeld Johnny B Goode zou inmiddels wel bekend terrein moeten zijn. Het is verdorie al in 1977 met de Voyager 1 meegestuurd de ruimte in. Na dit nummer om het ijs te breken, laat ik hem/haar een nummer van Surface Noise horen. En natuurlijk ben ik benieuwd naar de liedjes van deze bezoeker.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.