Skip to Content

VPRO 3voor12

Remixes (article)

Published: November 7, 2009
Tags: esc.rec.24, Press

PREVIOUS
NEXT
RANDOM

VPRO 3voor12:

Tjeerd Folmer, die al ruim tien jaar bezig is als geluidskunstenaar Transfolmer, heeft van Radiohead toestemming gekregen zijn remix van het nummer Nude officieel uit te brengen. In het kader van een remixwedstrijd uitgeschreven door de band ging Folmer aan de slag. “Ik kende de laatste plaat nog niet en ben er echt ingedoken. Ik was blij met het resultaat en wilde het graag op mijn remixalbum zetten.”

Helaas bleven bij de wedstrijd de rechten van de samples bij de Britse band. Folmer was dus genoodzaakt contact te zoeken met de rechtenbeheerder van Radiohead. “Zij waren enthousiast, maar wilden het wel aan de band voorleggen. Ik ga er dus ergens wel vanuit dat ze mijn versie hebben gehoord ja.” Er kwam een akkoord en sinds enkele weken is het remixalbum gratis te downloaden via de website van Folmer’s label Esc.rec.

Voor de plaat heeft de producer niet alleen ‘samengewerkt’ met Radiohead. Via MySpace zocht Folmer contact met andere knoppenfetisjisten om elkaars werk onder handen te nemen. Een Japanse, Mexicaanse, Belgische en Nederlandse vakbroeders waren enthousiast en zijn te horen op de plaat.

Gaan we Transfolmer ook live zien remixen? “Ik treed maar zeer zelden op. Het is lastig om een elektronische act boeiend te houden voor het publiek. Ik ben met collega Daeve wel aan het nadenken over een live-samenwerking, dus misschien in de toekomst.”

http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/42712605

No comments yet.