VPRO 3voor12

January 27, 2011    NEW006, Press

3voor12 Overijssel: “In 2010 kondigde Nieuwe Electronische Waar aan zich niet meer te beperken tot enkel Nijmegen en haar vleugels uit te slaan naar heel Oost-Nederland. Een flink aantal aanmeldingen resulteerde in de eerste maand van 2011 in de cd en digitale download NEW 6.0 met elf producers waarvan er vier buiten de grenzen van Gelderland wonen.

Bas Aaftink van Productiehuis ON: “We zijn blij met de interesse vanuit heel Oost-Nederland en we gaan ervoor zorgen dat dat aantal in 2011 nog verder toe gaat nemen. De behoefte aan een platform voor producers is duidelijk aanwezig. Bandwedstrijden zijn er genoeg, maar voor muzikanten van electronische muziek zijn er weinig mogelijkheden om zichzelf de presenteren”.

Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom wordt er naast het drukken van een promo cd ook actief gepromoot door de geselecteerden via platenlabel esc.rec. digitaal te distribueren. Op de site van NEW kun je het album beluisteren, downloaden en sharen. Natuurlijk is de cd ook te beluisteren op de Luisterpaal.

Geselecteerd voor NEW 6.0 zijn: Radion, Kuhlmannmensik, Sam A La Bamalot, Hide and Scream, Oshunmare, Grimm Limbo, EML, Détaché, AddictedWhiteGuy, en SonurBer & De Sluwe Vos.

Allemaal namen die je nu waarschijnlijk nog niets zeggen, maar dat zou over een jaar zomaar eens anders kunnen zijn. Op 29 januari vindt het releasefeest van NEW 6.0 plaats in het Burgerweeshuis (Deventer) en op 18 februari in Merleyn (Nijmegen).

De release van NEW 6.0 is tevens het startschot voor NEW 7.0 en dus kunnen alle producers weer volop tracks uploaden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.