17 December: Transfolmer rewind on Concertzender

December 15, 2009    News

Concertzender is currently moving. That obviously takes some time, so they decided to broadcast some old radioshows while working on their new location. This means you can enjoy their broadcast about Transfolmer again next Thursday (December 17) at noon! You can still get the album Music For Your Eyes by ordering here. And you can download Transfolmer’s latest album here (for free!).

Here’s what Concertzender has to say about Transfolmer (in Dutch):

“Transfolmer dompelt je onder in een bad vol rustgevende klanken. Het transparante getokkel van de snaarinstrumenten, de verfijnde toetsenlaagjes, de zwoele stem en de knisperende klikjes geven een laidback gevoel. Maar de ontstane gemoedsrust is verraderlijk. Er komt ruimte om vrijuit te kunnen denken en je fantasie neemt je vervolgens mee op reis door fascinerende landschappen. Momenteel geeft Transfolmer’s laatste album ‘Remixes’ een mooi overzicht van zijn laatste internationale samenwerkingen.

Tjeerd Folmer heeft de afgelopen jaren onder de naam Transfolmer een uniek oeuvre opgebouwd. Ondanks het feit dat zijn composities zijn opgebouwd uit zeer vertrouwd klinkende stijlelementen zijn de toonzettingen en klankpatronen avontuurlijk en uitdagend. Gedrevenheid en vakkundigheid staan hoog in het vaandel van Folmer. Transfolmer dompelt je in eerste instantie onder in een bad vol rustgevende klanken. Het transparante getokkel van de snaarinstrumenten, de verfijnde toetsenlaagjes, de zwoele stem en de knisperende klikjes geven een laidback gevoel. Maar de ontstane gemoedsrust is verraderlijk. Er komt ruimte om vrijuit te kunnen denken. En je fantasie neemt je vervolgens mee op reis door fascinerende landschappen. Het is precies hetzelfde dat je overkomt als je naar muziek luistert van artiesten als David Sylvian, Brian Eno en Ennio Morricone. Alsof de geesten van vernoemde artiesten rondwaren in Transfolmer’s eigen muziek. Muziek waarbij je je kan afvragen of het nu kunst of kitsch is. Maar als je de pure schoonheid kan ontdekken in de muziek van Transfolmer, dan geeft dit programma je een muzikaal rijk gevoel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.