November 20, 2009: ACSH #9 with Pfaff

November 6, 2009    Ass-crack Stage-hack

Pfaff reads, sings, speaks, plays and shouts in a mostly comical manner. For this Pfaff utilizes a voice, a guitar, something to hit and his head. This usually happens quite loud, but intimate and cosy is also an option. Most of the planned living room tour this fall is cancelled, due to lack of time (because he opened his own shop for art and culture in September). Some intimate performances remain. This is one of them! Oh… and entrance is free!

pfaff

Hallo Hans,We hebben elkaar een keer gesproken na je optreden in het Havenkwartier in Deventer. Ik was blij te horen dat je weer een keer in de buurt komt optreden!
Ik ben gevraagd door Kunstenlab om ze te adviseren in het boeken van artiesten voor de optredens in en rond Okkenbroek. Dat heb ik gedaan. Paul de Jong, Bram van den Oever en MiaMia komen uit mij koker.Nu het gelukt is deze prachtige line-up bij elkaar te krijgen en jullie ook nog allen speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde stukken ten gehore brengen, leek het me erg zonde als dat niet op de één of andere manier vastgelegd zou worden. Ik heb dan ook geopperd om (zo goed en zo kwaad asl mijn middelen me dat toestaan) opnamen te maken van de concerten. En – als de opnamen goed gelukt zijn – ze zelfs uit te geven via mijn (kleine) label esc.rec. (zie www.escrec.com). Dat lijkt Kunstenlab een fantastisch plan!Mijn vraag aan jou is dan ook of je toestemming zou willen geven voor opnamen van je optreden(s) in Okkenbroek op 15 november. En voor een eventuele uitgave van deze opnames via mijn label. Ik zou de opnamen dan uitgeven als cd-r in een goed vormgegeven digipak-hoesje. Tevens zou ik de opnamen uit willen brengen onder een Creative Commons licentie. Dit met name om mijn label uit het vaarwater van Buma/Stemra te houden, een auteursrechten organisatie die ik (en vele anderen met mij) niet heel hoog heb zitten… Kijk voor meer informatie over Creative Commons licenties op www.creativecommons.nlEsc.rec. heeft als label geen winstoogmerk, maar wil wel graag uit de (materiaal)kosten komen. Tot nu toe lukt dat me goed. Mocht er onverhoopt wel winst gemaakt worden, dan wordt die uiteraard gelijkwaardig verdeeld onder de artiesten en esc.rec.

Ik hoop snel van je te horen, zodat ik mijn voorbereidingen voor de opnames kan treffen.

Vriendelijke groeten,
Harco Rutgers

One thought on “November 20, 2009: ACSH #9 with Pfaff”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.